10 παιχνίδια της 16-bit γενιάς που άφησαν εποχή

by Νίκος Λυμπέριος on 22 Αυγούστου 2015

Yoshi's Island

Πλατφόρμες: Super Nintendo
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 1995

yoshi-1


Το Yoshi’s Island αποτελεί μοναδικό τίτλο. Τα περιβάλλοντα του και οι χαρακτήρες του μοιάζουν να προέρχονται από παιδικό βιβλίο και ο παίκτης έχει την αίσθηση ότι το διαβάζει μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Τα πάντα στο παιχνίδι έχουν μια μοναδική ζωντάνια και ίσως είναι το μοναδικό παιχνίδι που το Art Style εξυπηρετούσε κάποιον ανώτερο σκοπό στην ιστορία.

Super Metroid

Πλατφόρμες: Super Nintendo
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 1995

metroid-2


Η Nintendo πάντα έβγαζε μερικά από τα καλύτερα και ομορφότερα παιχνίδια στις κονσόλες της και μερικά από αυτά είναι και τα ομορφότερα όλων των εποχών. Το Super Metroid είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και σκοτεινά παιχνίδια της εποχής του και το καταφέρνει αυτό μόνο από τα γραφικά του. Οι περιοχές που ερευνούμε προοδευτικά αλλάζουν σε πιο εξωγήινες. Οι εχθροί και τα Bosses είναι εξαιρετικά σχεδιασμένοι. Αν κάτι έκανε τέλεια, ήταν να χτίσει έναν μοναδικό κόσμο μέσω των γραφικών του και μόνο.

Vectorman

Πλατφόρμες: Mega Drive
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 1995

Vectorman_3


Η απάντηση της Sega στην επιτυχία του Donkey Kong Country και της περίοπτης θέσης που είχε για την ποιότητα των γραφικών του για τη δεδομένη γενιά ήταν το Vectorman. Σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας 3D γραφικά και δανειζόμενο στοιχεία από παιχνίδια όπως το Contra και το Metal Slug το Vectorman αποτελεί έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τίτλο.


Chrono Trigger

Πλατφόρμες: Super Nintendo
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 1995

chrono-1

Το Super Nintendo έγινε σπίτι για μερικά από τα καλύτερα RPG όλων των εποχών. Ένα από αυτά είναι το Chrono Trigger. Σχεδιαστικά έχει αρκετές ομοιότητες με παιχνίδια όπως το Final Fantasy 6 και το Secret of Mana, η ποικιλία όμως των περιοχών του, το εξαιρετικό καστ χαρακτήρων και η μοναδικότα της ιστορίας του, του δίνουν δικαιωματικά μια μεγάλη θέση στην καρδιά μας ως ένα από τα καλύτερα RPG όλων των εποχών.


Final Fantasy 6

Πλατφόρμες: Super Nintendo
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 1994

ff6-1


Η σειρά RPG Final Fantasy δε θέλει ιδιαίτερες συστάσεις αν και πλέον έχει αλλάξει αρκετά από τα πρώτα παιχνίδια ακόμα και σήμερα θεωρούνται εξαιρετικά παιχνίδια. Το Final Fantasy 6 είναι για το Super Nintendo ότι ήταν το Final Fantasy 7 για το PlayStation. Εξαιρετικό σενάριο, υπέροχο καστ χαρακτήρων μοναδικές περιοχές όλα δεμένα με το εξαιρετικό σύστημα μάχης των παλιών Final Fantasy.

Υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια από την χρυσή εκείνη εποχή που αξίζουν μια θέση σε αυτή τη λίστα. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τα πιο γνωστά και τα πιο αγαπημένα. Ελπίζουμε να συμφωνείτε και αν θέλετε να μας πείτε τα δικά σας παιχνίδια που αξίζουν μια θέση σε αυτήν.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
67%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
17%
Sad
17%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1