The Awesome Adventures of Captain Spirit

One can only imagine a happy life
by Ελένη Δρίβα on 3 Ιουλίου 2018

Η Dontnod Entertainment είναι μια εταιρεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ανθρώπινα συναισθήματα και βιώματα ως βάση για να πει ανεπανάληπτες ιστορίες και αυτό το έχει αποδείξει μέσω της σειράς Life is Strange. Δεν χρειάζεται περίπλοκους χειρισμούς, ούτε αξεπέραστο τεχνικό τομέα για να τα καταφέρει. Το γαλλικό studio ανάπτυξης ξέρει πως μια ενδιαφέρουσα πλοκή που περνάει σημαντικά μηνύματα, είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά για ένα παιχνίδι και αδιαμφισβήτητα σε αυτό τα καταφέρνει εξαιρετικά.

Λίγους μήνες πριν την άφιξη του πρώτου επεισοδίου του Life is Strange 2 λοιπόν, η Dontnod κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: μας μεταφέρει μια σύντομη ιστορία, γεμάτη συναισθήματα, που μας προετοιμάζει για το επόμενο κεφάλαιο της σειράς.

Το The Awesome Adventures of Captain Spirit αποτελεί την εισαγωγή μας στον κόσμο του Life is Strange 2 και είναι όλα όσα θα περίμενε κανείς από την Dontnod, ενώ προσφέρεται δωρεάν. Με διάρκεια που μπορεί να κυμανθεί κάπου ανάμεσα στα 20 λεπτά και τις 2,5 ώρες, το σύντομο demo καταφέρνει να πει πολλά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτή τη φορά, η γαλλική εταιρεία μάς μεταφέρει σε μια νέα τοποθεσία, την πόλη Beaver Creek, οπού ζει ο Chris, ο μικρός πρωταγωνιστής μας, μαζί με τον πάτερα του, τον Charles. Η σχέση μεταξύ τους είναι κάθε άλλο παρά εύκολη, αφού μετά από τον χαμό της μητέρας του Chris, ο πατέρας του έχει γίνει αλκοολικός.

Αντίθετα, ο μικρός μας φίλος χρησιμοποιεί την παιδική φαντασία του ώστε να ξεφεύγει από τη σκληρή πραγματικότητα. Δημιουργώντας τη δική του στολή, ο Chris μετατρέπεται σε έναν υπερήρωα, τον Captain Spirit, ο οποίος χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του ώστε να κρατάει το σπίτι του ασφαλές από “τέρατα” και καθαρό από “δαιμονικά” σκουπίδια.

Ο βραστήρας νερού που βρίσκεται στην αποθήκη είναι ένα τέρας που κλέβει όλο το ζεστό νερό από το σπίτι, τα άδεια κουτάκια μπύρας είναι μια δαιμονική παρουσία που πρέπει να νικήσει και κάπως έτσι η Dontnod μάς μεταφέρει μια ιστορία μέσα από τα μάτια ενός δεκάχρονου αγοριού, που κρύβει μερικές σκληρές αλήθειες.

Το demo είναι ένα ταξίδι από μόνο του, κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, αφού ουσιαστικά δεν περνάμε ούτε μια ολόκληρη μέρα στη ζωή του Chris. Τη μια στιγμή βλέπουμε μία συναισθηματικά φορτισμένη σκηνή με τον Charles και την άλλη απολαμβάνουμε μια στιγμή ηρεμίας, κοιτώντας το ταβάνι και ακούγοντας έναν από τους δίσκους της μητέρας του μικρού ήρωα. Αν έχετε παίξει το Life is Strange, τότε θα αναγνωρίσετε τις όμορφες προαιρετικές στιγμές που κρύβει η εταιρεία παντού και ευτυχώς επιστρέφουν και στο The Awesome Adventures of Captain Spirit, αλλά δυστυχώς είναι πολύ εύκολο να τις χάσει κανείς.

Έπειτα, ο μικρός μας φίλος χρησιμοποιεί τη φαντασία του για να κάνει τα πάντα πιο ενδιαφέροντα και όταν λέμε πιο ενδιαφέροντα, εννοούμε πως ακόμα και οι αγγαρείες είναι μια “απειλή” που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Captain Spirit, θυμίζοντας έντονα τα παιδικά χρόνια του καθενός. Μπορείτε να πετάξετε τα σκουπίδια ή να τα “εξαϋλώσετε”, μπορείτε να πλύνετε τα πιάτα ή να κάνετε “mega clean” (ναι, αυτό δεν κατέληξε σε καλό) και ούτω καθεξής. Οι φανταστικές ικανότητες του Chris θυμίζουν έντονα την υπερδύναμη της Max, της πρωταγωνίστριας του πρώτου παιχνιδιού, όμως δεν έχουν την ίδια επίδραση. Οι υπόλοιποι χειρισμοί παραμένουν απαράλλακτοι. Ελέγχετε τον χαρακτήρα, περιστρέφετε την κάμερα και αλληλεπιδράτε με διάφορα αντικείμενα, ανακαλύπτοντας νέα πράγματα ώστε να προχωρήσετε την ιστορία.

Επίσης, εξερευνώντας τον μικρό χώρο που σας δίνεται στο The Awesome Adventures of Captain Spirit, θα λύσετε γρίφους και θα εντοπίσετε διάφορα αντικείμενα που παραπέμπουν στα Life is Strange και Life is Strange: Before the Storm, το οποίο είναι μια πολύ όμορφη πινελιά και μας θυμίζει πως όλα όσα βλέπουμε αποτελούν μέρος του ίδιου σύμπαντος. Υπάρχουν και στοιχεία που θα σας δώσουν μια ιδέα για το τι σας περιμένει στο Life is Strange 2, αλλά η Dontnod φρόντισε να είναι όσο πιο λακωνική γίνεται σε αυτό το κομμάτι.

Φυσικά, όντας μέρος του Life is Strange franchise, το demo, όπως και το πρώτο παιχνίδι της σειράς, περιέχει μελωδίες που είναι σαν να έχουν γραφτεί συγκεκριμένα για τη σκηνή που βλέπουμε. Για ακόμα μια φορά, η Dontnod αποδεικνύει τη μαεστρία της στην επιλογή του soundtrack, κάνοντας εξαιρετικές επιλογές.

Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός πως ο τεχνικός τομέας του demo είναι αισθητά καλύτερος από του Life is Strange (και του Life is Strange: Before the Storm). Το lip-synch είναι καλύτερης ποιότητας, η κίνηση του ήρωα μας είναι πιο ρεαλιστική και τα textures του περιβάλλοντος είναι πιο καθαρά.

Το The Awesome Adventures of Captain Spirit είναι μια σύντομη εισαγωγή στον κόσμο του Life is Strange 2, η οποία διατίθεται δωρεάν και περιέχει όλα όσα έκαναν το franchise να ξεχωρίσει. Ο μικρός πρωταγωνιστής έρχεται για να μας προσφέρει μια νέα οπτική και να μας θυμίσει τα παιδικά μας χρόνια, ενώ μας κάνει να ανυπομονούμε για τον ερχομό του νέου κεφαλαίου της σειράς. Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει…

Το παιχνίδι διατίθεται δωρεάν για όλες τις πλατφόρμες, μέσω των αντίστοιχων ψηφιακών καταστημάτων.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

The Awesome Adventures of Captain Spirit

Συντάκτης
3 Ιουλίου 2018
Developer

Dontnod Entertainment

Publisher

Square Enix

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One / PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

25 Ιουνίου 2018

Είδος

Graphic adventure

PEGI

16

Θετικά

+ Μια σύντομη ιστορία με έντονα συναισθήματα
+ Ο φανταστικός κόσμος του πρωταγωνιστή
+ Βελτιωμένος τεχνικός τομέας
+ Το soundtrack
+ Διατίθεται δωρεάν

Αρνητικά

- Πολύ μικρο σε διάρκεια
- Τα πιο όμορφα σημεία είναι προαιρετικά και μπορεί να τα χάσετε

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

Η Dontnod Entertainment κατάφερε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό με το The Awesome Adventures of Captain Spirit, αφού με ένα δωρεάν demo κατόρθωσε να μας προσφέρει μια σύντομη εμπειρία με έντονα συναισθήματα, κάνοντας μας να ανυπομονούμε για το Life is Strange 2.

Μπορεί να είναι μικρο σε διάρκεια, αλλά το όμορφο intro περιέχει όλα όσα αγαπήσαμε στη σειρά και είναι διαθέσιμο δωρεάν. Η εταιρεία μας πρόσφερε μια μικρή γεύση του τι μας περιμένει τον Σεπτέμβρη και τα δείγματα είναι ιδιαίτερα θετικά.

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1