The Dark Inside Me (Alpha Demo)

by Σταύρος Ζήσης on 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πριν λίγες μέρες σας παρουσιάσαμε το The Dark Inside Me, ένα νέο point and click horror παιχνίδι που με μια ματιά φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Αφού περάσαμε αρκετές ώρες (και αρκετά jump scares) με το Alpha Demo, ήρθε η ώρα να σας μεταφέρουμε τις απόψεις μας.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι πριν καν αρχίσει το παιχνίδι, ήδη το κεντρικό μενού σου δίνει μια ιδέα για το τι μπορείς να περιμένεις. Οι επιλογές “New Game”και “Load Game” είναι χαραγμένες πάνω σε ένα σώμα που κρέμεται από αλυσίδες και τσιγκέλια!

dim_main_menu

Εκ πρώτης όψεως, τα γραφικά φαίνονται καταπληκτικά και καταφέρνουν να αποδώσουν πλήρως την τρομακτική ατμόσφαιρα. Τα μοντέλα των χαρακτήρων όμως ίσως χρειάζονται λίγη παραπάνω δουλειά. Εδώ όμως πρέπει να τονίσω ότι το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε στο Kickstarter και δεν έχει φτάσει καν στο minimum που χρειάζεται για να χρηματοδοτηθεί, αλλά η ομάδα ανάπτυξης έφτιαξε και video και playable Alpha Demo, κάτι που δεν το βλέπεις σε άλλα παιχνίδια του Kickstarter. Τα περιβάλλοντα είναι αυτά που βλέπεις συνήθως σε στοιχειωμένα σπίτια και η εχθρός (spoilers) έχει αυτό το κάτι που την κάνει φρικιαστική. Το Αγγλικό voice acting χρειάζεται επειγόντως δουλειά αφού πολλές φορές είναι λίγο δύσκολο να καταλάβεις τι λένε οι χαρακτήρες και δυστυχώς δεν υπάρχουν υπότιτλοι. Βέβαια μιλάμε για ένα alpha demo το οποίο σίγουρα δεν είναι ενδεικτικό του τελικού προϊόντος.

The Dark Inside Me 27-9-2015 1-36-23 μμ-747

Το gameplay είναι όπως στα κλασσικά Point and Click παιχνίδια. Θα βρίσκετε διάφορα αντικείμενα στο χώρο και θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε για να αλληλεπιδράτε με το περιβάλλον ή να τα συνδυάσετε μεταξύ τους. Η πρωτοτυπία αυτού του παιχνιδιού είναι ότι σε αντίθεση με τα άλλα παιχνίδια του είδους που δεν σε αφήνουν να προχωρήσεις παρακάτω αν δεν χρησιμοποιήσεις αυτό το αντικείμενο, εδώ κάτι τέτοιο μπορεί να καταλήξει σε game over. Π.χ, εγώ στην αρχή είχα βρει κάποια αντικείμενα και όταν προχωρούσα στον διάδρομο μου όρμηξε το zombie και με σκότωσε και νόμιζα ότι εκεί τελείωνε το demo. Αυτό που έπρεπε να κάνω όμως ήταν να βρω έναν τρόπο και να την κάνω να μην με πάρει χαμπάρι, ήτοι το zombie ήταν κομμάτι του puzzle. Όλο το παιχνίδι συνεχίζεται έτσι και υπάρχουν κι άλλες καταστάσεις που θα σας προκαλέσουν game over, ενώ στην κανονικά θα πρέπει να βρείτε τρόπο για να αποφύγετε αυτή τη μοίρα.

 

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, το παιχνίδι είχε στόχο να επαναφέρει στα παιχνίδια τον τρόμο που δεν πρόκειται να δούμε λόγω της ακύρωσης του Silent Hills και τα καταφέρνει καλά. Φοβερή ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι ποτέ ασφαλής και πρέπει να βρεις γρήγορα μια λύση και εχθροί που είναι λες και έχουν βγει κατευθείαν από ταινίες τρόμου. Δείτε παρακάτω τα video από το playthrough μου (δεν δείχνω μέχρι το τέλος για να μην χαλάσω άλλο τη λύση) και αμα θέλετε ρίξτε κι εσείς μια ματιά στο demo και, αν ενδιαφέρεστε, στηρίξτε το Kickstarter της ομάδας ΕΔΩ.

VG24 Alpha Demo Playthrough:

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

The Dark Inside Me (Alpha Demo)

Author

Σταύρος Ζήσης

Developer

Blue-Arc

Πλατφόρμες

PC

Tested on

PC

Είδος

2,5D / Point & Click / Psychological Horror / Adventure

PEGI

18

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
50%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
50%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1