The Walking Dead: Michonne - Episode 1: In Too Deep

Προσωπικοί δαίμονες
by Κώστας Νικολούζος on 4 Μαρτίου 2016

Ένα από τα franchises που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στις μέρες μας είναι αυτό του The Walking Dead.  Θεματολογία του, για όσους δε γνωρίζουν, είναι η προσπάθεια του ανθρώπινου είδους να επιβιώσει σε έναν πλανήτη που έχει "καταρρεύσει" και οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Αιτία η παγκόσμια επιδημία που έχει ξεσπάσει και φέρνει στη ζωή τους νεκρούς ως άβουλα όντα με μοναδικό αίσθημα αυτό της πείνας για ζωντανή σάρκα, τα γνωστά μας ζόμπι δηλαδή.

Ξεκινώντας πίσω στο 2003 ως μηνιαίο κόμικ, ούτε ο δημιουργός του -Robert Kirkman- δεν περίμενε την επιτυχία που θα γνώριζε. Είδε το The Walking Dead να μεταφέρεται στην μικρή οθόνη σαν τηλεοπτική σειρά, να γίνεται βιντεοπαιχνίδι σε ποικιλία εκδοχών και να αποσπά πολλά βραβεία παγκοσμίως.

The Walking Dead_ Michonne_20160303010915

Πιο επιτυχημένη ως ώρας στον χώρο του Gaming αναμφίβολα είναι η εκδοχή της Telltale Games. Με τις δύο επεισοδιακές seasons διαδραστικού gameplay, το ανεξάρτητο στούντιο από την Αμερική πρόλαβε να τοποθετήσει το The Walking Dead στο πάνθεον των Video Games, μιας και το The Walking Dead: Season One αναδείχθηκε παιχνίδι της χρονιάς για το 2012 από τα μεγαλύτερα μέσα ανά τον κόσμο.

Πολλοί υποστηρικτές της σειράς περιμένουν την κυκλοφορία της Season Three που έχει επιβεβαιωθεί. Πριν γίνει αυτό όπως, η Telltale έχει να προσφέρει περισσότερο σχετικό υλικό. Αναφερόμαστε φυσικά στο The Walking Dead: Michonne, τη μίνι σειρά τριών επεισοδίων που επικεντρώνεται σε έναν από τους σημαντικότερους χαρακτήρες του franchise, την Michonne. Το πρώτο επεισόδιο με τίτλο "In Too Deep" είναι ήδη διαθέσιμο (είναι και ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου κειμένου άλλωστε), με το δεύτερο επεισόδιο να έρχεται μέσα στον Μάρτιο και το τρίτο και τελευταίο τον Απρίλιο.

Τα γεγονότα της μίνι σειράς πραγματοποιούνται μεταξύ των τευχών #126 και #139 των κόμικς στα οποία η Michonne απουσιάζει. Στο "In Too Deep" η πρωταγωνίστρια θα βρεθεί με μία νέα ομάδα επιζώντων που στην αναζήτησή τους για νέους επιζώντες και προμήθειες θα καταλήξουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Το καλύτερο στοιχείο του πρώτου επεισοδίου μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως είναι η παρουσία της πρωταγωνίστριας. Η Michonne είναι ένας επιβλητικός χαρακτήρας. Μέσα από το "In Too Deep" ανακαλύπτουμε όμως μία ασταθή ψυχολογικά πλευρά της. Την βλέπουμε να δίνει μάχη με τους προσωπικούς της δαίμονες. Όσοι δεν έχουν διαβάσει τα κόμικς ή δεν έχουν δει την τηλεοπτική σειρά δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθώς η παρουσίαση γίνεται με τέτοιο τρόπο που ο θεατής μπορεί να αντιληφθεί τουλάχιστον την ουσία όσων έχουν προηγηθεί. Επίσης, η Telltale δείχνει να σέβεται στο έπακρον τον χαρακτήρα της Michonne, αφού εντός του παιχνιδιού η συμπεριφορά και οι απαντήσεις της δεν αποκλίνουν ώστε να δημιουργηθεί κάποια εντελώς διαφορετική προσωπικότητα. Επιπρόσθετα, το voice acting της είναι ποιοτικά ικανοποιητικό και αξιόπιστο.

 Δεν είδαμε ένα επεισόδιο κακό. Είδαμε όμως ένα επεισόδιο που του ταιριάζει γάντι η φράση "μία από τα ίδια".

το VG24 λέει
Ύστερα, οι δόσεις δράσης είναι αρκετές με ορισμένες από τις  εντυπωσιακότερες σκηνές σφαγής που έχουμε δει στην απόδοση του TWD από την Telltale. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τις πολεμικές αρετές της Michonne. Το επεισόδιο αρχίζει με την καλύτερη σκηνή του επεισοδίου, θεωρώ προσωπικά, που ίσως να την συναγωνίζεται η τελευταία του σκηνή.

Από εκεί και πέρα οι εντυπώσεις μας δεν ήταν αυτές που ελπίζαμε ως λάτρεις των δύο προηγούμενων σχετικών seasons. Με την προηγούμενη πρόταση δεν θέλουμε να πούμε πως είδαμε ένα επεισόδιο κακό. Είδαμε όμως ένα επεισόδιο που του ταιριάζει γάντι η φράση "μία από τα ίδια". Στη μίνι σειρά αυτή ελπίζαμε πως θα δούμε κάποια από τα νέα στοιχεία που θα προσδώσει η Telltale στην τρίτη season του TWD. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Το μοναδικό νέο στοιχείο που αντιληφθήκαμε ήταν μία διαδραστική σκηνή μάχης που απαιτούσε να πατήσουμε τρία κουμπιά στη σειρά αντί για ένα και η ελαφρώς διαφορετική απεικόνιση των κουμπιών σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Προσθήκες που θα τις χαρακτηρίζαμε με μεγάλη επιείκεια ανεπαρκείς.

Πέρα από την Michonne, ο μόνος δευτερεύων χαρακτήρας που στέκεται στο ύψος τον περιστάσεων είναι ο αισιόδοξος Pete. Οι "κακοί" που συστήνονται, αν και ωθούν τον παίκτη σε "ύπουλες" αποφάσεις, δεν έχουν την αίγλη των αντίστοιχων από άλλες seasons. Στο παρόν επεισόδιο θα βρεθείτε ανάμεσα σε κλισέ πλέον διλήμματα, όπως του αν θα προδώσετε την εμπιστοσύνη των άλλων προς δικό σας όφελος ή του αν θα προσπαθήσετε να αποτρέψετε ή όχι κάποιον χαρακτήρα από το να σκοτώσει άλλον άνθρωπο. Καταστάσεις δηλαδή επαναλαμβανόμενες που τις είδαμε αρκετές φορές ήδη σε προηγούμενα επεισόδια και δεν προκαλούν καμία έκπληξη. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για κάποιον που συστήνεται τώρα στο franchise. Ίσως η Telltale να στερεύει από νέες ιδέες, ίσως και όχι. Ελπίζουμε να ισχύει το δεύτερο και να εκπλαγούμε ευχάριστα στα δύο επόμενα επεισόδια αλλά και στην τρίτη season που αναμένουμε. Αυτό που θα θέλαμε να δούμε ουσιαστικά και δεν είδαμε είναι νέοι τρόποι αλληλεπίδρασης με τους άλλους χαρακτήρες και κάποια ανανέωση στη λειτουργία των QTE's.

 

Τεχνικά, το αποτέλεσμα κυμαίνεται στα αξιόλογα επίπεδα των προηγούμενων κυκλοφοριών από την Telltale με την ταιριαστή Cel-Shaded απόδοσή του. Βέβαια, η πτώση των καρέ στην μετάβαση μεταξύ των απλών και των διαδραστικών σκηνών κάνει αισθητή για άλλη μια φορά την ανάγκη για μία νέα μηχανή γραφικών. Η ποιότητα της συνολικής εμπειρίας δεν αλλοιώνεται από αυτό αλλά είναι φανερό πως η υπάρχουσα μηχανή γραφικών έχει φτάσει στο ζενίθ της. Η διάρκεια του επεισοδίου σε συνεχόμενο Gameplay κυμαίνεται μεταξύ των εξήντα και ενενήντα λεπτών αναλόγως τον τρόπο που θα αποφασίσετε να παίξετε. Διάρκεια συνήθης αλλά σίγουρα θα θέλαμε λίγο ακόμη.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Telltale Games για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

The Walking Dead: Michonne - Episode 1: In Too Deep

Author

Κώστας Νικολούζος

Developer

Telltale Games

Publisher

Telltale Games

Διανομή

Telltale Games

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS3 / Xbox 360 / Xbox One / iOS / Android

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

23 Φεβρουαρίου 2016

Είδος

Graphic Adventure, Interactive Movie

PEGI

18

Θετικά

+ H παρουσία της Michonne
+ Αρκετή δόση δράσης
+ Περισσότερο "The Walking Dead" από την Telltale Games...

Αρνητικά

- ...αλλά τίποτα περισσότερο
- Επαναλαμβανόμενες, κλισέ πλέον, καταστάσεις
- Έλλειψη νέων στοιχείων στο Gameplay
- Οι "κακοί" δεν έχουν την αίγλη αντίστοιχων από προηγούμενες σεζόν

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.5
Συνοψίζοντας

H μίνι σεζόν της Michonne ήρθε με πολλές ελπίδες για τους υποστηρικτές του The Walking Dead και της Telltale Games. Το πρώτο από τα τρία επεισόδια αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση. Επιτέλους, μπορούμε να παίξουμε περισσότερο TWD δια χειρός Telltale, αλλά αυτό είναι και το μόνο θετικό της υπόθεσης.

Το στοιχείο της καινοτομίας που πλέον χρειάζεται το Gameplay απουσιάζει και οι κλισέ επαναλαμβανόμενες καταστάσεις ολοκληρώνουν την έντονη στασιμότητα που παρατηρείται. Ελπίζουμε στη συνέχεια να δούμε περισσότερες νέες ιδέες.

6.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
50%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
50%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1