The Witcher: H ιστορία ως τώρα

by Παύλος Κρούστης on 16 Μάϊου 2015

To The Witcher 3: Wild Hunt κυκλοφορεί σε μερικές μέρες και αποτελεί το τέλος της τριλογίας του Geralt από την Rivia. Το πρώτο παιχνίδι κυκλοφόρησε μόνο σε PC, ενώ το δεύτερο σε PC και Xbox 360. Λογικό και επόμενο είναι οι περισσότεροι από εσάς να μην έχετε παίξει ξανά κάποιο από τα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς. Σίγουρα όμως κάτι θα έχετε διαβάσει στο παρελθόν γι' αυτά. Δεν είναι τυχαίο που το The Witcher έκανε γνωστή την πολωνική CD Projekt Red. Εκτός από τη συνολική τους ποιότητα, οι τίτλοι έχουν καθηλώσει με το σύμπαν τους, τους πρωταγωνιστές, αλλά και το ώριμο περιεχόμενό τους.

Ο κόσμος του The Witcher είναι γεμάτος βία, μαγεία, δράκους, πολέμους, τέρατα και ίντριγκες. Σκεφθείτε κάτι ανάμεσα σε Game of Thrones και Mass Effect. Πολύπλευροι χαρακτήρες σε ένα πολύπλευρο σύμπαν με πολλές διαφορετικές πτυχές. Στην πορεία των 2 πρώτων παιχνιδιών ο παίκτης, ως Geralt, έρχεται να πάρει πολλές αποφάσεις, οι οποίες δεν έχουν φανερές επιπτώσεις τύπου καλό/κακό. Παίρνει αποφάσεις συνήθως ανάλογα με το τι προκαλεί το μικρότερο κακό. Καμία επιλογή δε θα σας αρέσει ή αν τελικά σας βγει σε καλό, θα φανεί έπειτα από αρκετές ώρες. Σ' αυτό το μοτίβο κινούνται τα 2 πρώτα παιχνίδια (σκεφθείτε Mass Effect / TellTale Games με πιο πολύπλοκο σύστημα επιπτώσεων), ενώ το τρίτο λένε πως θα είναι με ακόμα μεγαλύτερο βάθος.

Οι χρήστες PC θα μπορούν να εισάγουν μάλιστα τα saves από τα προηγούμενα games, ώστε να τα πάρει υπόψη του το The Witcher 3: Wild Hunt, ενώ δυστυχώς οι κάτοχοι κονσολών δε θα έχουν τέτοια επιλογή. Μέσα σε διαλόγους όμως, θα σας δοθεί η επιλογή να χαράξετε το... παρελθόν σας. Επίσης θα υπάρχει και σύνοψη, αλλά και αναφορές για τα παλαιότερα γεγονότα, όπως και cut-scenes, που θα τα εξηγούν. Πρόκειται όμως για ένα αρκετά πολύπλοκο κόσμο και γι' αυτό το λόγο αποφασίσαμε να κάνουμε και εμείς έναν μίνι οδηγό για το The Witcher, με πληροφορίες από το 1 και το 2, ώστε να σας προετοιμάσουμε για το 3.

Simulated Save

The Witcher 3: Wild Hunt_20150515185206

Όταν βάλετε για πρώτη φορά το The Witcher 3: Wild Hunt στις εκδόσεις για PC, θα σας ρωτήσει αν θέλετε να κάνετε import το save σας με τις επιλογές και αλλαγές που έχετε επιφέρει εσείς από τα προηγούμενα παιχνίδια, όπως έχουμε δει για παράδειγμα και στη σειρά Mass Effect. Στις εκδόσεις για κονσόλες, δεν υπάρχει η δυνατότητα imprort save. Γι' αυτό το λόγο, οι developers προσέθεσαν στην αρχή μια επιλογή που σας ρωτά αν θέλετε simulated save. Αν επιλέξετε όχι, οι επιλογές από τα προηγούμενα θα εκτελεστούν μόνες τους, χωρίς να επηρεάσετε εσείς κάτι. Αν επιλέξετε "ναι", τότε το παιχνίδι σας παρουσιάζει μια νέα σκηνή, στην οποία θα κληθείτε να απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις που θα σας κάνουν, διαμορφώνοντας έτσι το παρελθόν σας. Αυτή η σκηνή δε θα εμφανιστεί αν επιλέξετε "no" στο simulated save. Συνεπώς, προτείνουμε να πατήσετε "yes", γιατί είναι πιο διασκεδαστικό και θα δείτε και μια έξτρα σκηνή.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ SPOILERS (duh...)

Εν αρχή...

 

Conjunction of the Spheres (Σύζευξη των Σφαιρών)

Ένας κατακλυσμός του σύμπαντος, 1500 χρόνια νωρίτερα από την αρχή της ιστορίας μας, προκάλεσε την σύγκρουση πολλών παράλληλων συμπάντων, παγιδεύοντας έτσι πολλά παραφυσικά τέρατα και πλάσματα στη διάσταση του Witcher, μαζί με μαγεία.

Οι μύθοι των Ξωτικών αναφέρουν ότι η γενιά των Ανθρώπων εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από αυτό το γεγονός, αφού είχε χαθεί ο δικός τους κόσμος.

The Continent (Η Ήπειρος)

Έτσι ονομάζεται η ήπειρος, στην οποία λαμβάνει χώρα η ιστορία μας: Ήπειρος απλά. Πρώτα κατοικούνταν από νάνους, ενώ εκατοντάδες χρόνια μετά τον Κατακλυσμό ήρθαν και εγκαταστάθηκαν τα Ξωτικά. Εκατοντάδες χρόνια μετά και από αυτό, ήρθαν οι Άνθρωποι, οι οποίοι κατέκτησαν τη γη και ξεκίνησαν τις βασιλείες τους.

Έθνη, Αυτοκρατορίες και Ομάδες

 

Η Αυτοκρατορία του Nilfgaard

nilfgaard-witcher

Η πιο ισχυρή αυτοκρατορία στον τότε κόσμο, έχει την έδρα της στο νότιο μισό της Ηπείρου. Αυτοκράτορας ο Emhyr var Emreis. Το Nilfgaard είναι ξακουστό για τη στρατιωτική, την οικονομική και την επιθετική εξάπλωση, και τον ιστορικό ανταγωνισμό και πόλεμο με τα Βόρεια Βασίλεια. Θα λέγαμε ότι μοιάζει με την "Ρώμη" του σύμπαντος του Witcher.

Βόρεια Βασίλεια

northern-kingdoms-witcher

Περιοχές που διοικούνται από Ανθρώπους, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το Βασίλειο της Temeria, του Aedirn, του Kaedwen, της Redania και άλλων, τα οποία είναι αυτοδιοικούμενα. Αποτελούν τον τόπο πολλών ειδών, όπου κυριαρχεί ρατσισμός και όλοι, πλην των Ανθρώπων, θεωρούνται υποδεέστεροι κάτοικοι.

Εδώ λαμβάνει χώρα στην πλειοψηφία της η ιστορία μας από τα παιχνίδια Witcher.

Μάγοι και Μάγισσες (Sorcerers & Sorceresses)

sorcerers-witcher

Mages που εκπαιδεύονται στον έλεγχο του "Chaos", τη μαγεία αυτού του κόσμου. Ως Συμβούλιο ή Lodge, οι μάγοι συχνά συνοδεύονται από βασιλικά πρόσωπα, ως σύμβουλοί τους, αλλά πολλές φορές έχουν πέσει θύματα "Κυνηγιού Μαγισσών/Μάγων", καθώς η κοινωνία δεν δέχεται τη χρήση μαγείας.

Witchers

witchers

Ο τίτλος του Geralt, του πρωταγωνιστή μας, του ασπρομάλλη, που βλέπετε σε όλες τις φωτογραφίες. Οι Witchers είναι μοναχοί-πολεμιστές, που εκπαιδεύονται και τους προκαλούνται μεταλλάξεις ειδικές, ώστε να κυνηγούν τέρατα (και έχουν κίτρινα, γατίσια μάτια - απόρροια της εκπαίδευσης/μετάλλαξής τους, όπως και το λευκό μαλλί). Είναι εξαίρετοι μαχητές, έμπειροι αλχημιστές και έχουν τη δυνατότητα να τιθασεύουν τη μαγεία μέσω συμβόλων.

Οι Witchers αναθρέφονται με αρχή το να μην εμπλέκονται συναισθηματικά με πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, ενώ θεωρούνται και εξόριστοι/απόβλητοι της κοινωνίας από πολλούς.

Καθώς λιγοστεύουν τα τέρατα στον κόσμο, τόσο εξαλείφεται και η ανάγκη του κόσμου για την ύπαρξη των Witchers.

Scoia'tael

witchers-scoiatek

Οι Scoia'tael είναι αντάρτες, που δεν ανήκουν στο είδος των Ανθρώπων, οι οποίοι συχνά αναφέρονται και ως Squirrels (Σκίουροι). Πολεμούν κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού. Είναι γνωστοί για τις βίαιες επιθέσεις τους σε χωριά και καραβάνια, προκαλώντας πολλές φορές το θάνατο αθώων.

Ο σκοπός τους μπορεί να είναι δίκαιος, αλλά οι πράξεις τους προκαλούν έχθρες ανάμεσα στις φυλές.

Wild Hunt

wild-hunt22

Το Wild Hunt είναι μια ομάδα φαντασμάτων και αποτελούν οιωνό θανάτου. Έχουν αναφερθεί εμφανίσεις τους κυρίως μέσα στο χειμώνα και μετά από αιματηρές μάχες, απαγάγουν ψυχές.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το Wild Hunt και κάποιοι δεν τους θεωρούν τίποτα περισσότερο από οφθαλμαπάτες. Παρόλα αυτά, άτομα που απήχθησαν και δραπέτευσαν λένε ιστορίες για περίεργους, διαφορετικούς κόσμους με μονόκερους και κήπους Ξωτικών...

O Geralt από την Rivia - H ιστορία ως τώρα...

The Witcher

the-witcher-1

O ήρωάς μας, ο Geralt είναι ένας βετεράνος Witcher, ο οποίος ξυπνά στην αρχή του The Witcher, 5 χρόνια μετά από τον υποτιθέμενο θάνατό του με αμνησία. Το ταξίδι του Geralt εστιάζει γύρω από την προσπάθειά του να ξαναβρεί τη μνήμη και την ταυτότητά του, να ξαναμάθει για σημαντικά πρόσωπα του παρελθόντος του, πώς έχασε την μνήμη του και επέστρεψε από το θάνατο και γιατί τον κυνηγά ένα φάντασμα με το όνομα "Ο Βασιλιάς του Wild Hunt".

Το ταξίδι του Geralt ξεκινά καθώς συναντιέται ξανά με την Triss Merigold. Η Triss αποτελεί ερωμένη του Geralt ενίοτε και μάγισσα (sorceress) κατά κύριο λόγο. Επίσης συναντά ξανά και τους άλλους Witchers, ένας εκ των οποίων είναι και ο Vesemir, που αποτελεί πατρική φιγούρα για τον Geralt. Όλοι μαζί ξεκινούν να βρουν τα μυστικά του Witcher. Το ταξίδι περιλαμβάνει πολλές διαμάχες και συνωμοσίες, κυρίως ανάμεσα στους πολεμιστές non-humans, την Order of the Flaming Rose, που αντιτίθεται στην μαγεία και τις αντάρτικες μονάδες των Scoia'tael.

Ο Geralt ανακαλύπτει τελικά τον κλέφτη και αρχηγό της ομάδας που είναι υπεύθυνη για την συνωμοσία που τον αφορά: τον Jacques de Aldersberg, τον Grand Master της Order of the Flaming Rose, που πίστευαν ότι οι πράξεις του είναι απαραίτητες για να επιβιώσει η ανθρωπότητα από την Ithlinne's Prophecy:

"Η Καταιγίδα του Λύκου πλησιάζει, η εποχή του σπαθιού και του τσεκουριού. Η Εποχή του Λευκού Ψύχους και του Λευκού Φωτός, η Εποχή της Παράνοιας και της Απαξίωσης, Tedd Deireadh, η Τελευταία Εποχή. Ο κόσμος θα χαθεί από τον πάγο και θα ξαναγεννηθεί με τον νέο ήλιο. Γεννημένος ξανά από το Αρχαίο Αίμα του Hen Ichaer του φυτεμένου σπόρου. Ένας σπόρος, που δε θα βλαστήσει, αλλά θα τυλιχτεί στις φλόγες."

Αφού ο Geralt νίκησε τον Grand Master, ήρθε αντιμέτωπος με το Wild Hunt, οι οποίοι δεν προσέφεραν απαντήσεις, πέρα από την διευκρίνιση ότι επιθυμούν να επανακτήσουν την ψυχή του Geralt.

The Witcher 2: Assassins of Kings

the-witcher-2

O Geralt ανέλαβε γρήγορα μια νέα αποστολή: ένας δολοφόνος με το όνομα Letho, ο οποίος είναι επίσης Witcher, σκότωνε βασιλείς στα Βόρεια Βασίλεια. Ο Geralt πλέον θα αρχίσει να ανακτά κομμάτια από την μνήμη του, τα οποία θα τον καθοδηγήσουν στο ταξίδι του, ενώ θα αποκαλυφθεί ότι ο Letho γνώριζε προσωπικά τον Geralt.

O Geralt μαθαίνει ότι ο θάνατός του επήλθε από έναν χωρικό που τον σκότωσε, καθώς προσπαθούσε να υπερασπιστεί non-humans εν μέσω ταραχών. Η ζωή του σώθηκε από την Yennefer, μια μελαχρινή μάγισσα (sorceress) και ερωμένη του, που έδωσε την ζωή της για αυτόν. Κι οι δυο τους εκείνη την ώρα τηλεμεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος με τη βοήθεια μιας κοπέλας με λευκό μαλλί. Γρήγορα τα πράγματα και πάλι θα πήγαιναν στραβά, καθώς εμφανίστηκε ο Βασιλιάς του Wild Hunt και έκλεψε την Yennefer.

Στο τέλος του The Witcher 2, ο Letho αποκάλυψε τα πάντα. Ο Geralt θυμήθηκε ότι ο Letho τον βοήθησε να βρει το Wild Hunt και ο Letho του θύμισε πως ο Geralt προσέφερε στο Wild Hunt την ψυχή του για την Yennefer. Το Wild Hunt δέχθηκε. Ενώ ταξίδευε ο Geralt με το Wild Hunt (και δραπέτευσε στη συνέχεια), ο Letho φρόντιζε την Yennefer, η οποία επίσης έπασχε από αμνησία, κάτι το οποίο θα τους προκαλούσε προβλήματα και θα ήταν ο λόγος για το χωρισμό τους, όταν θα έφταναν στην Αυτοκρατορία του Nilfgaard.

Όσον αφορά τις δολοφονίες, ο Letho αποκάλυψε στον Geralt ότι οι μάγισσες είχαν στήσει σχέδια, καθώς οι βασιλιάδες πολεμούσαν μεταξύ τους. Ο Αυτοκράτορας του Nilfgaard, Emhyr var Emreis, προσέλαβε τον Letho να σπείρει το χάος στον Βορρά και έτσι να αποδυναμώσει τους πάντες, ώστε να μπορέσει να τους επιτεθεί. Σε αντάλλαγμα, ο Αυτοκράτορας υποσχέθηκε στον Letho να του ξαναχτίσει την σχολή για Witchers και να δώσει σε αυτόν και τους υπόλοιπους του είδους του ένα νέο μέρος στον κόσμο.

Πριν το The Witcher 3: Wild Hunt

witcher-3-wild-hunt

Ο Geralt ξεκινά το τρίτο (και τελευταίο μέρος της ιστορίας του, όπως ενημέρωσε η CD Projekt RED), καθώς το Nilfgaard ήδη έχει εισβάλλει στα Βόρεια Βασίλεια, ενώ υπάρχει ακόμα κάποια μικρή αντίσταση. Ο Αυτοκράτορας Emhyr var Emreis ψάχνει την Ciri, ένα κορίτσι με λευκά μαλλιά από το παρελθόν του Geralt, καθώς είναι συνδεδεμένη με την προφητεία. Στο μεταξύ, η Yennefer, η ερωμένη-μάγισσα του Geralt, την οποία έσωσε από το Wild Hunt έχει εμφανιστεί ξανά, στο Βορρά αυτήν τη φορά, καθώς ψάχνει και εκείνη την Ciri.

Καθώς οι πόλεμοι συνεχίζονται και το αίμα χύνεται, μια πανσέληνος προ-οιωνίζει την ενσάρκωση των φαντασμάτων του Wild Hunt σε φυσική μορφή. Ο Βασιλιάς του Wild Hunt είναι αποφασισμένος για την αποστολή του: να βρει και αυτός την Ciri.

wild-hunt

Είστε έτοιμοι και γνωρίζετε ό,τι χρειάζεται για να απολαύσετε το The Witcher 3: Wild Hunt, το τέλος της τριλογίας του Geralt. Αν δεν καλυφθήκατε ακόμα, υπάρχει ένας πολύ κατατοπιστικός οδηγός (στα αγγλικά βέβαια) από το Kotaku ή μπορείτε να παρακολουθήσετε τα παρακάτω videos, τα οποία προφανώς είναι και αυτά στα αγγλικά. Αν έχετε περαιτέρω απορίες, μη διστάσετε να ρωτήσετε. Το The Witcher έχει ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύμπαν, το οποίο αναπτύσσεται και στα βιβλία του Andrzej Sapkowski, στα οποία είναι βασισμένα τα παιχνίδια (το πρώτο έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά). Να ενημερώσουμε ότι τα γεγονότα των παιχνιδιών όμως δεν αναφέρονται στα βιβλία, καθώς εκεί θα βρείτε αρκετές mini ιστορίες του Geralt.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1