Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

Turtle Power? Nope....
by Σταύρος Ζήσης on 6 Ιουνίου 2016

Με το που ανακοινώθηκε το Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan συνειδητοποιήσαμε ότι η Activision όντως θέλει να ξεζουμίσει ό,τι licenses έχει για video games και φυσικά ποιος είναι καλύτερος γι' αυτήν τη δουλειά από την Platinum Games; Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο; Power Rangers; Masters of the Universe; Θα δούμε. Το γεγονός όμως ότι εμπλέκεται και η Platinum Games είναι σίγουρα θετικό δεδομένου ότι οι άνθρωποι έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να φτιάχνουν καλά παιχνίδια δράσης. Η σειρά Transformers και πριν το Devastation είχε και ένα Fall of Cybertron σαν το καλύτερο παιχνίδι της σειράς, αλλά η σειρά TMNT πέρα από το αρχαίο Turtles in Time δεν είχε κάτι αξιόλογο. Το The Legend of Korra ήταν ok, το Transformers: Devastation, ήταν αρκετά καλό, αν και όχι τίποτα συνταρακτικό. Μπορεί το Teenage Mutant Ninja Turtles να αποκτήσει επιτέλους ένα καλό παιχνίδι τώρα ειδικά που συνοδεύει και την καινούργια ταινία;

TMNT_MiM 25-5-2016 11-26-30 πμ-844

Αν έπρεπε να παρομοιάσουμε με κάτι το παιχνίδι, θα ήταν σίγουρα με μια μισοψημένη πίτσα. Δυστυχώς το TMNT έχει και ένα τεράστιο πρόβλημα που θα το αναλύσουμε στο τέλος, το οποίο γίνεται ακόμα πιο εμφανές από όλα τα υπόλοιπα προβλήματα του παιχνιδιού και ούτε τα καλά του είναι αρκετά για να το σώσουν. Όπως βλέπετε δηλαδή, η απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα πάει προς το “όχι”.

Η Platinum Games όπως αναφέραμε πιο πάνω είναι γνωστή για τα ποιοτικά designs και τα συστήματα μάχης που φτιάχνουν, αλλά το TMNT δεν έχει διατηρήσει αυτήν την παράδοση. Η δομή του παιχνιδιού απαρτίζεται ως εξής:

  1. Ξεκινάει η πίστα
  2. Ανούσια αποστολή 1
  3. Ανούσια αποστολή 2
  4. Ανούσια αποστολή 3
  5. Ανούσια αποστολή έλαντε
  6. Boss fight
  7. Go to 1.

Ο Krang και ο Shredder πάλι έχουν κατά νου ένα διαβολικό σχέδιο και είναι στα χέρια σας να τους σταματήσετε, αυτούς και τους υποτακτικούς τους. Κατά τη διάρκεια των επιπέδων εσείς θα πηγαίνετε από σημείο σε σημείο για να φέρετε εις πέρας κάποιες αποστολές που σας δίνει η April και στην πορεία θα δέρνετε και Foot ninjas. Οι αποστολές αυτές όμως είναι τελείως μονότονες και συνοψίζονται στο “δείρτε όλους τους αντιπάλους” και “απενεργοποιείστε βόμβες πριν τελειώσει ο χρόνος”. Αυτό θα κάνετε μέχρι να φτάσετε στο Boss fight της πίστας, όπου και θα πείτε από μέσα σας “ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ”. Και αυτό είναι που θα κάνετε συνέχεια στις συνολικά 9 πίστες του παιχνιδιού. Εδώ δε βοηθάει καθόλου ότι το σύστημα μάχης, που έχει τους κλασικούς συνδυασμούς από ελαφριές και βαριές επιθέσεις, δεν χρειάζεται καμία απολύτως στρατηγική και αν μη τι άλλο, με όλο το χάος που επικρατεί στις συμπλοκές θα βρίσκετε πιο συχνά τον εαυτό σας να καταφεύγει στο button mashing. Βέβαια μέχρι ένα σημείο αυτό σε συνδυασμό με κάποιες special κινήσεις ninjutsu μπορεί να γίνει διασκεδαστικό, αλλά δεν παύει να είναι προχειροσχεδιασμένο. Ακόμη και τα συστήματα αποφυγής επιθέσεων, απόκρουσης και χρήσης των power-up αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο πάνε όλα χαμένα γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τα αξιοποιήσετε όταν κάμποσα πατήματα στο τετράγωνο και το τρίγωνο κάνουν την ίδια δουλειά και χωρίς να σας κοστίσουν τίποτα. Τουλάχιστον οι χελώνες πετάνε και κάποια αστεία και εξυπνάδες για να σου θυμίζει κάπως το παιχνίδι ότι παίζεις TMNT.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ένας μετριότατος (και λίγα λέμε) τεχνικός τομέας. Τα cell-shaded γραφικά είναι μεν αρκετά καλά και δίνουν την κομιξίστικη/καρτουνίστικη όψη που ταιριάζει στο συγκεκριμένο franchise, παρόμοια με του Transformers: Devastation. Ωστόσο, το παιχνίδι εκτός από το gameplay στερείται ποικιλίας και στο level design. Τα περιβάλλοντα εκτός από πανομοιότυπα και χωρίς ίχνος δημιουργικότητας, είναι και λίγα και επαναλαμβάνονται σε όλες τις πίστες του παιχνιδιού, κάτι που συντελεί και αυτό στην πρόκληση βαρεμάρας του συνόλου. Το πλέον απαράδεκτο πράγμα όμως είναι ότι το frame-rate έχει όριο τα 30fps! Το παιχνίδι δοκιμάστηκε σε PS4 και PC όπου και στις δύο περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι το frame-rate όντως είχε ανώτατο όριο τα 30fps. Στο gameplay δεν έχει μεν τόσο μεγάλη διαφορά, αλλά τα cutscenes φαίνονται να έχουν ένα εμφανές slowdown που δεν αρμόζει στο ύφος του συγκεκριμένου τίτλου. Αυτό που το κάνει απαράδεκτο είναι ότι το Transformers: Devastation που χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια μηχανή γραφικών και ήταν και ανοιχτού κόσμου, έτρεχε κατά πλειοψηφία στα 60fps σε όλες τις πλατφόρμες, ενώ το TMNT είναι και πιο μικρό σε κλίμακα και γραμμικό. Όλο το θέμα δυστυχώς βρομάει από μακριά "προχειροδουλειά". Σα να μην έφταναν αυτά, το soundtrack είναι εξίσου forgettable και θα μπορούσε να μην υπάρχει καν χωρίς να αλλάξει τίποτα, το μόνο κομμάτι που ξεχωρίζει είναι ο σύντομος ήχος που ακούγεται όταν φέρνετε εις πέρας μια υπο-αποστολή.

Την κατάσταση σώζουν κάπως τα boss fights όπου εκεί είναι που η αδρεναλίνη χτυπάει πιο υψηλά επίπεδα και θα σας κάνει να αλλάζετε συχνά χελώνες και να σκεφτείτε λίγο παραπάνω από το απλό button mashing. Στα boss fights θα αντιμετωπίσετε πολλούς κλασσικούς κακούς όπως την Karai, τον Σπίθα και τον Ατσίδα (ναι, ξέρουμε ότι λέγονται Rocksteady και Bebop, αλλά μεγαλώσαμε με το πρώτο-πρώτο καρτούν και το έχουμε ακόμα στην καρδιά μας) και φυσικά τον Shredder. Και πάλι, δεν είναι όλα τόσο καλά όσο ακούγονται. Κάποιος ξέχασε να βάλει hit stun σε κάποια bosses (και σε κάποιους απλούς mooks για να πούμε την αλήθεια) και σε συνδυασμό με τις τεράστιες μπάρες ζωής δίνουν πιο πολύ την αίσθηση ότι βαράς έναν κινούμενο τοίχο που επιτίθεται. Για την ακρίβεια, η AI των bosses συνοψίζεται στο “Attack Attack ATTACK! And attack!”, ενώ σε πλήρη αντίθεση είναι η AI των συμμαχικών χελωνών που μπορούν να χαρακτηριστούν σαν “πιο χαζοί και από τις πέτρες”. Τα άλλα bosses όμως έχουν τύχει καλύτερης μεταχείρισης και δεν ξεπέφτουν σε φτηνή δυσκολία και είναι κρίμα το να πρέπει να υποστείς ολόκληρη την υπόλοιπη πίστα μόνο και μόνο για να φτάσεις στο κομμάτι που πραγματικά θα σε ενθουσιάσει κάπως.

Ποιο είναι όμως το πιο μεγάλο κακό του παιχνιδιού; Ότι μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3,5 με βαριά 4 ώρες. Και το 90% του παιχνιδιού ουσιαστικά είναι filler και δεν έχει κανένα απολύτως replay value! Κάτι που θα μπορούσε να σπάσει την μονοτονία του παιχνιδιού είναι το online co-op mode, όπου οι πραγματικοί φίλοι σας αντικαθιστούν την κάκιστη AI και σας βοηθούν στο καθάρισμα της πίστας. Λέμε ότι “θα μπορούσε” γιατί δυστυχώς το online mode φέρνει μαζί κάμποσα άλλα bugs και disconnection errors που δεν υπήρχαν στο single-player mode και κάνει ακόμα πιο εκνευριστική την εμπειρία.


Το TMNT: Mutants in Manhattan διαθέτει 51 Trophies

Βαθμός δυσκολίας για το Platinum: */10
Σύνδεσμος για τον οδηγό

Hero in a Half-Shell
Unlock all Trophies
White Belt
Complete the Tutorial
Nice to meet you!
Play online at least once
The End?
Complete Easy or Normal mode (1)
Wear it with Pride
Equip at least one Emblem to your profile (1)
Collector
Obtain 25% of all Collectibles
Enthusiast
Obtain 50% of all Collectibles
Maniac
Obtain all Collectibles
The Green Way
Traverse a total of 32 miles
North Hampton
Traverse a total of 150 miles
Tinkerer
Dismantle Charms 30 times
637 IQ
Upgrade 30 Charm Effects
Everybody Loves Explosions
Detonate 100 drum cans (including proximity mines) (1)
Bomb Squad
Disarm 30 time bombs
Gold Rush
Transport gold bars 30 times
For a Rainy Day
Transport 30 bags of money
Detoxicator
Transport 10 Chemical Weapons to a Portal
No Respect for Machinery
Destroy 30 cameras and laser devices
Utrom Buster
Transport 30 Krang Bombs to a portal
Virtuous Vigilante
Protect 30 ATM machines
Pie Protector
Protect 10 Pizza Trucks
Red means Stop
Destroy a rampaging car with a drum can (1)
Hype Training
Collect 10,000 Training Points
When Turtles Fly
Traverse 1 mile in the Residential Area without touching the ground
Look out Below!
Destroy a helicopter (1)
Let There be Light
Activate the ceiling switch during the battle with Slash (3)
On Top of Things
Climb to the highest point in Karai's stage and do a little dance (2)
Soooooaaaaap
Have all Turtles turn into zombies simultaneously by touching contaminated water (1)
Night Vision
Defeat 10 Stone Warriors with turrets in Wingnut's stage
Explorer
Find the secret room in the TCRI building (1)
Hard Hitter
Defeat the 4 Krangdroids with your conventional weapons in Mega Krang's stage
Goin' Up!
Survive the elevator section at the TCRI building without taking any damage (2)
BOOM!
Defeat 5 enemies with 1 drum can
One Month's Dinner
Eat 100 pizzas
Double K.O.
Enter the Pizza Room during the snapshots when a boss is defeated (1)
Pizza Poser
Eat a pizza during the snapshots when a boss is defeated
Sorry not Sorry
Have everyone perform a Communication Action during the snapshots when a boss is defeated (6)
Hit Fast, Hit Hard
Defeat 5 enemies with both Turbo Mode and Berserk activated
Turtle Power!
Use Turtle Switching to defeat 1 enemy with all 4 Turtles (2)
Traitor in their midst
Defeat 5 enemies at once by blowing up a Foot Soldier carrying a bomb bag
Out of this World
Experience all of the Krang UFOs' status effects
Party Crasher
Defeat a Secret Boss (1)
Group Hug
Use a Combo Attack to defeat 6 enemies at once
Grind the Grind
Grind rails for 300 feet (1)
Bodyguard
Complete a gold bar mission without the carrier being hit even once
Stealth Master
Complete a stage without being spotted once (outside of Missions)
Eavesdropper
Hang out outside of an enemy hideout for at least 10 seconds (1)
I Like the Green One
Use any character at least 50 times
Κρυφά Trophies
Veteran
Complete Hard mode
Showoff
Have Mikey do his co-op move finishing pose during the snapshots when a boss is defeated (2)
Next time, take a cab
Defeat Rocksteady and Bebop by letting them get run over by a train
Το TMNT: Mutants in Manhattan διαθέτει 50 Achievements

Βαθμός δυσκολίας για το 1000: */10
Σύνδεσμος για τον οδηγό

White Belt5
Complete the Tutorial  
Nice to meet you!5
Play online at least once  
The End?15
Complete Easy or Normal mode   (1)
Wear it with Pride15
Equip at least one Emblem to your profile   (1)
Collector20
Obtain 25% of all Collectibles   
Enthusiast30
Obtain 50% of all Collectibles   
Maniac90
Obtain all Collectibles   
The Green Way15
Traverse a total of 32 miles  
North Hampton30
Traverse a total of 150 miles  
Tinkerer10
Dismantle Charms 30 times  
637 IQ10
Upgrade 30 Charm Effects  
Everybody Loves Explosions30
Detonate 100 drum cans (including proximity mines)   (1)
Bomb Squad15
Disarm 30 time bombs  
Gold Rush15
Transport gold bars 30 times  
For a Rainy Day15
Transport 30 bags of money  
Detoxicator15
Transport 10 Chemical Weapons to a Portal  
No Respect for Machinery15
Destroy 30 cameras and laser devices containers  
Utrom Buster15
Transport 30 Krang Bombs to a portal  
Virtuous Vigilante15
Protect 30 ATM machines  
Pie Protector15
Protect 10 Pizza Trucks  
Red means Stop15
Destroy a rampaging car with a drum can  
Hype Training30
Collect 10,000 Training Points  
When Turtles Fly15
Traverse 1 mile in the Residential Area without touching the ground  
Look out Below!15
Destroy a helicopter   (1)
Let There be Light15
Activate the ceiling switch during the battle with Slash   (1)
On Top of Things15
Climb to the highest point in Karai's stage and do a little dance   (1)
Soooooaaaaap15
Have all Turtles turn into zombies simultaneously by touching contaminated water  
Night Vision15
Defeat 10 Stone Warriors with turrets in Wingnut's stage  
Explorer15
Find the secret room in the TCRI building  
Hard Hitter15
Defeat the 4 Krangdroids with your conventional weapons in Mega Krang's stage  
Goin' Up!30
Survive the elevator section at the TCRI building without taking any damage   (1)
BOOM!15
Defeat 5 enemies with 1 drum can  
One Month's Dinner30
Eat 100 pizzas  
Double K.O.5
Enter the Pizza Room during the snapshots when a boss is defeated  
Pizza Poser15
Eat a pizza during the snapshots when a boss is defeated  
Sorry not Sorry90
Have everyone perform a Communication Action during the snapshots when a boss is defeated   (2)
Hit Fast, Hit Hard15
Defeat 5 enemies with both Turbo Mode and Berserk activated  
Turtle Power!15
Use Turtle Switching to defeat 1 enemy with all 4 Turtles  
Traitor in their midst15
Defeat 5 enemies at once by blowing up a Foot Soldier carrying a bomb bag  
Out of this World15
Experience all of the Krang UFOs' status effects  
Party Crasher30
Defeat a Secret Boss  
Group Hug5
Use a Combo Attack to defeat 6 enemies at once  
Grind the Grind5
Grind rails for 300 feet   (1)
Bodyguard15
Complete a gold bar mission without the carrier being hit even once  
Stealth Master30
Complete a stage without being spotted once (outside of Missions)  
Eavesdropper5
Hang out outside of an enemy hideout for at least 10 seconds  
I Like the Green One15
Use any character at least 50 times  
Κρυφά Achievements
Veteran30
Complete Hard mode   
Showoff30
Have Mikey do his co-op move finishing pose during the snapshots when a boss is defeated   (1)
Next time, take a cab30
Defeat Rocksteady and Bebop by letting them get run over by a train


Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

Συντάκτης
6 Ιουνίου 2016
Τίτλος

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

Author

Σταύρος Ζήσης

Developer

Platinum Games

Publisher

Activision

Διανομή

IGE S.A.

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS3 / Xbox One / Xbox 360

Tested on

PC

Κυκλοφορία

24 Μαΐου 2016

Είδος

Action, hack and slash

PEGI

12

Θετικά

+ Ωραίο στυλ γραφικών
+ Τα bosses
+ Κλασσικό χιούμορ

Αρνητικά

- Κακός τεχνικός τομέας δεδομένου του επιπέδου του παιχνιδιού
- Το σύστημα μάχης χρειάζεται βελτίωση
- Πολύ μικρή διάρκεια
- Πολύ επαναλαμβανόμενο
- Αδιάφορα level designs και περιβάλλοντα
- Η προχειροδουλειά σε όλο της το μεγαλείο!

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
4.0
5.5
Συνοψίζοντας

All in all, το TMNT: Mutants in Manhattan είναι ίσως το χειρότερο παιχνίδι που μας έχει φέρει η Platinum Games, αλλά το μεγαλύτερο κρίμα είναι άλλο: όλα τα συστατικά για ένα αξιόλογο παιχνίδι είναι εδώ, αλλά οι τύποι απλά βιάστηκαν να βγάλουν την πίτσα από το φούρνο. Το άκρως επαναλαμβανόμενο gameplay μαζί με το βαρετό και πενιχρό level deisgn κάνουν το TMNT να μοιάζει πιο πολύ με αγγαρεία παρά με διασκέδαση χωρίς να μπαίνει ούτε καν στο “mindless fun” είδος, ενώ το όλο σύνολο δείχνει αδιαφορία από τη μεριά των developers.

Βέβαια, δύο σενάρια παίζουν στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή: Ή η Activison είπε στην Platinum να φτιάξουν ένα παιχνίδι στα γρήγορα για να προλάβουν την ταινία Out of Shadows που βγαίνει αυτές τις μέρες και να φέρουν λίγο hype ή το παιχνίδι φτιάχτηκε κατά τη διάρκεια των lunch breaks από τα υπόλοιπα projects. Τώρα που το σκεφτόμαστε, παίζει και να έχουν συμβεί ταυτόχρονα τα δύο παραπάνω σενάρια.

Μια ευκαιρία για να δουν τα αγαπημένα χελωνονιντζάκια επιτέλους ένα καλό παιχνίδι από όταν βγήκε το Turtles in Time πήγε στο βρόντο και το Mutants in Manhattan μοιάζει πιο πολύ με προσβολή προς τους fans. Μάλλον το franchise είναι απλά καταραμένο! Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, η αρχική τιμή του τίτλου στα 50€ μοιάζει πιο πολύ με αστείο, αλλά ακόμα και σε χαμηλότερη τιμή είναι και πάλι δύσκολο να το προτείνουμε σε άλλους πέρα από τους σκληροπυρηνικούς fans της σειράς (βασικά ακόμα και σε αυτούς).

4.0
Βαθμός
5.5
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
50%
Rage
50%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1