Rare: Τα 10 καλύτερα παιχνίδια της

Τα διαμάντια του άλλοτε κορυφαίου developer
by Κώστας Διγώνης on 21 Ιουλίου 2015

Η Rare (γνωστή και ως Rareware) είναι μια βρετανική εταιρία ανάπτυξης video games η οποία ιδρύθηκε το 1985. Από το 1994 έως και το 2001 είχε στενή συνεργασία με τη Nintendo δημιουργώντας πολλά παιχνίδια διαμάντια. Η συνεργασία τους ήταν ίσως το μόνο που κράτησε το Nintendo 64 όρθιο απέναντι στο τσουνάμι που άκουγε στο όνομα PlayStation.Η εξαγορά του σύνολο των μετοχών της εταιρίας από την Microsoft το 2002 είχε ως αποτέλεσμα μία κάμψη στην ποιότητα των τίτλων της. Η κακή της πορεία οδήγησε σε αποχώρηση των δύο ιδρυτών της το 2007. Πλέον η Rare αποτελεί σκιά του παλιού καλού εαυτού της κάνοντας του gamers να αναπολούν τις χρυσές μέρες της συνεργασίας της με τη Nintendo.

Με αφορμή την κυκλοφορία της συλλογής “Rare Replay” που αναμένεται στις 4 Αυγούστου για το Xbox One σας παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα στα 10 παιχνίδια που ξεχωρίσαμε ως τα καλύτερα του βρετανικού στούντιο. Αξίζει να τους ρίξετε μια ματιά ακόμα και σήμερα αφού πρόκειται για πραγματικά διαμάντια.

10) “Blast Corps” – Nintendo 64 (1997)

n64_blastcorps

Πυρηνικές κεφαλές παρουσιάζουν διαρροή και πρέπει επειγόντως να απομακρυνθούν. Πώς; Μα φυσικά γκρεμίζοντας ότι βρεθεί μπροστά μας ώστε να ανοίξουμε πέρασμα. Το Blast Corps ξεχωρίζει για την απλότητα και το καταιγιστικό του gameplay. Σίγουρα ένας από του πιο πρωτότυπους τίτλους της εταιρίας με μεγάλο μειονέκτημα τη μικρή διάρκεια.

9) Jet Force GeminiNintendo 64 (1999)

n64_jetforcegeminintsc

Εξαιρετικό παιχνίδι που δεν έχει την αναγνωρισιμότητα που θα του άξιζε βάσει του εξαιρετικού story, των απολαυστικών bosses και του εθιστικού coop multiplayer. Σίγουρα το καλύτερο shooter τρίτου προσώπου του Nintendo 64 αν και υπέφερε από χαμηλό framerate και ελαφρώς δύσκολο χειρισμό.

8) Killer Instinct” – Arcade (1994)

kinst

Πρόκειται για ένα fighting τίτλο που ξεχώρισε για τη ποικιλία στο roster χαρακτήρων του (περιλάμβανε από cyborg και λυκάνθρωπους μέχρι σκελετούς και… δεινόσαυρους), το πρωτοποριακό του combo system και άλλες καινοτομίες όπως η δεύτερη lifebar. Και μόνο το ότι στάθηκε όρθιο απέναντι στα θηρία Street Fighter, Mortal Kombat αλλά και Tekken λέει πολλά.

7) Diddy Kong Racing” – Nintendo 64 (1997)

n64_diddykongracing

Μπορεί το Mario Kart 64 να τράβηξε όλα τα φώτα αλλά αν το δει κανείς ψυχρά το Diddy Kong Racing είναι καλύτερο σε πολλούς τομείς. Προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία σε ότι αφορά το gameplay ενώ εισήγαγε την καινοτομία της επιλογή μεταξύ τριών τύπων οχήματος (καρτ, αεροπλάνο και hovercraft). Σημειώστε ότι στο παιχνίδι έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση δύο χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν σε δύο από τα παιχνίδια που είναι υψηλότερα στη λίστα μας.

6) Perfect Dark” – Nintendo 64 (2000)

n64_perfectdark

Κυκλοφορώντας χρονικά προς το τέλος της πέμπτης γενιάς κονσολών είναι το παιχνίδι που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του Nintendo 64. Εξαιρετικά γραφικά, ποικιλία στο gameplay και απολαυστικό coop και multiplayer συνθέτουν το παζλ του τίτλου. Άψογος από κάθε άποψη ο πνευματικός διάδοχος ενός παιχνιδιού που θα δείτε πιο ψηλά στο Top 10 μας.

Σχόλια

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
83%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
17%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1