Τα 10 σπανιότερα και ακριβότερα Video Games

Ξεθάψτε κούτες, κρίση έχουμε και ποτέ δεν ξέρεις…
by Κώστας Διγώνης on 10 Φεβρουαρίου 2015

Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στα δέκα παιχνίδια που αναζητούν απεγνωσμένα οι συλλέκτες Video Games. Αφού διαβάσετε το αφιέρωμα ίσως θα έπρεπε να κάνετε καμιά βόλτα στα υπόγεια και τα πατάρια σας μιας και οι τιμές αυτών των παιχνιδιών σε δημοπρασίες φτάνουν σε αστρονομικά ποσά. Έτσι και βρείτε κάποιο από τα σπανιότερα σίγουρα ίσως θα ξεχάσετε την κρίση μια και καλή!

10) “Gauntlet” – Atari 2600 (1985)

10

Το συγκεκριμένο δεν έχει καμία σχέση με το ομώνυμο κλασσικό hack and slash παιχνίδι της Atari που κυκλοφόρησε αρχικά στα arcade και στη συνέχεια στο NES. Πρόκειται για ένα top-down, scrolling shooter στο οποίο ο παίχτης παίρνει το ρόλο ενός τύπο που μοιάζει με τον Indiana Jones. Το παιχνίδι δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε καταστήματα και ο μόνος τρόπος να το αποκτήσει κανείς ήταν μέσω παραγγελίας από την ίδια την εταιρία που το σχεδίασε, την άσημη Answer Software. Ως εκ τούτου είναι σπανιότατο και είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο αντίτυπο που δημοπρατήθηκε μετά από δέκα χρόνια μη διαθεσιμότητας πουλήθηκε τελικά για 3.000 δολάρια.

9) “The Ultimate 11: SNK Football Championship” – Neo Geo (1993)

9

Γνωστό και ως Super Sidekicks 4 αφού ουσιαστικά αποτελεί το τέταρτο μέρος της δημοφιλούς σειράς ποδοσφαίρου για την κονσόλα της SNK η οποία διέθετε κυρίως δισδιάστατους fighting και side scrolling shooter τίτλους. Η σπανιότητα του τίτλου οφείλεται στο ότι κυκλοφόρησε το 1996, όταν η κονσόλα ήταν πρακτικά στα τελευταία της, και ως εκ τούτου κατασκευάστηκε περιορισμένος αριθμός αντιτύπων. Σπανιότερη θεωρείται η ευρωπαϊκή έκδοση του παιχνιδιού η οποία κοστολογείται στα 11.000 δολάρια.

8) “Atlantis II” – Atari 2600 (1982)

8

Το gameplay του συγκεκριμένου δανείζετε στοιχεία από τα κλασικά Space Invaders και Missile Command. Το Atlantis II πρόκειται για μια ειδική έκδοση του original Atlantis και είχε σταλεί στους κορυφαίους gamers της εποχής στα πλαίσια ενός διαγωνισμού με έπαθλο 10.000 δολάρια. Η μόνη διαφορά από την κανονική έκδοση ήταν ο ελαφρώς υψηλότερος βαθμός δυσκολίας και ο μόνος τρόπος να το ξεχωρίσεις ήταν, όπως βλέπετε στην εικόνα παραπάνω, ένα αυτοκόλλητο πάνω στο κουτί του! Τα ελάχιστα αντίγραφα που υπάρχουν πλέον κοστίζουν από 5.000 έως και 18.000 δολάρια.

7) “Red Sea Crossing” – Atari 2600 (1983)

7

Ένας τίτλος που έμοιαζε χαμένος έως που ένα αντίτυπο του εμφανίστηκε το 2007 και πουλήθηκε για 14.000 δολάρια στο eBay. Το παιχνίδι βασίζεται στη Βίβλο και σας καλεί να πάρετε το ρόλο του Μωυσή. Όπως και το Gauntlet στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω, ο μόνος τρόπος να το αποκτήσει κανείς ήταν με απευθείας παραγγελία από τους developers ενώ μόλις 100 αντίτυπα είχαν κατασκευαστεί.

6) “Stadium Events” – NES (1986)

6

2.000 αντίγραφα του τίτλου είχαν παραχθεί αλλά ανακλήθηκαν αμέσως μετά την κυκλοφορίας τους. Η Nintendo είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει τελικά το παιχνίδι με την ονομασία “World Class Track Meet”. Ένα σφραγισμένο αντίτυπο του παιχνιδιού πουλήθηκε το 2010 για 40.000 δολάρια. Οι τιμές των μη σφαγιασμένων αντίγραφων πάντως ούτε που πλησιάζουν αυτή την τιμή.

Σχόλια

What's your reaction?
LOL
7%
Cheers
11%
Τιιιιι ;
54%
Μπαααα
11%
Sad
0%
Rage
14%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1