Τα 20 καλύτερα παιχνίδια των PS3 / Xbox 360

Τα καλύτερα παιχνίδια της 7ης γενιάς
by Παύλος Κρούστης on 7 Οκτωβρίου 2015

10. Dragon's Dogma

Πλατφόρμες: PS3, Xbox 360
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 25 Μαΐου 2012
Capcom / Capcom


dragons_dogma_game_2-wide


Όταν το Dark Souls συνάντησε το Witcher γεννήθηκε το Dragon's Dogma. Αποτελεί περήφανο δημιούργημα της Capcom και ένα από τα πιο αδικημένα RPG της προηγούμενης γενιάς. Με αρκετές καινοτομίες στο σύστημα μάχης του αφού για πρώτα φορά σε τίτλο του είδος το μέγεθος των εχθρών δεν υπάρχει μόνο για τα μάτια του κόσμου. Οι μάχες εξελίσσονται δίνοντας μας την δυνατότητα να αναρριχηθούμε στους εχθρούς μας που βασίζονται στο πλήθος τους σε πλάσματα τις μυθολογίας. Δένοντας την δυσκολία της σειράς Souls με τον ανοιχτό κόσμο του Witcher και το σύστημα Pawns για τους ακόλουθους μας, η Capcom δημιούργησε ένα διαμάντι που δε πρέπει να χάσει κανείς.


09. Dead Space

Πλατφόρμες: PC, PS3, Xbox 360
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 24 Οκτωβρίου 2008
Visceral Games / EA


Dead-Space-Cover

To Dead Space ήρθε σαν όαση στην έρημο σε μια εποχή, όπου το Silent Hill και το Resident Evil - οι δυο στηλοβάτες του είδους - έδειχναν στοιχεία καθοδικής πορείας στην ποιότητά τους. Το πρώτο Dead Space έμεινε στην ιστορία ως ένας action/shooter horror τίτλος με ένα απ' τα πιο μυστήρια και ατμοσφαιρικά lores στο sci-fi είδος και τους Necromorphs να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Visceral Games επανέλαβε την επιτυχία με το δεύτερο μέρος, αλλά όχι και το τρίτο το οποίο είχε μερικά στραβοπατήματα όπως την επιλογή για co-op παιχνίδι στοχεύοντας σε πιο mainstream κοινό και χάνοντας έτσι το δρόμο του. Αναμένουμε συνέχεια για αυτό το εκπληκτικό franchise στην 8η γενιά, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, μετά τις χαμηλότερες των προσδοκιών πωλήσεις του τρίτου μέρους. Τρόμος στο διάστημα στα καλύτερά του.

08. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Πλατφόρμες: PS3
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 12 Ιουνίου 2008
Kojima Productions / Konami


Metal_Gear_Solid_4_Art_01

Ο Kojima δεν έγινε superstar από τη μία μέρα στην άλλη. Μετά τα εκπληκτικά πρώτα τρία Metal Gear Solid (και τα προηγούμενα "σκέτα" Metal Gear) είχε να κλείσει την ιστορία που είχε ξεκινήσει με το Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty. Το MGS 3 ήταν prequel και σχετικά "άσχετο" με το story του Solid Snake, καθώς διαδραματιζόταν πολλές δεκαετίες νωρίτερα.

Ο Old Snake επανήλθε στο προσκήνιο με το Guns of the Patriots και ήταν ό,τι ονειρευόταν ο κάθε MGS fan για συνέχεια του MGS 2. O Snake με τη βοήθεια παλιών φίλων, όπως ο Otacon, ο Raiden και η Meryl ενάντια στον Liquid Ocelot. Άπειρο fan service και στοιχεία νοσταλγίας, που μόνο ο Kojima ξέρει να δίνει με αυτόν τον τρόπο, έφτιαξαν μια αποκλειστικότητα για το PS4, που όλοι οι κάτοχοι της κονσόλας πρέπει να βιώσουν. Πολλοί γκρίνιαξαν για τα τεράστιας διάρκειας cutscenes, αλλά τελικά μετά το MGS V, αποφανθήκαμε ότι μας έλειψαν ιδιαίτερα...


07. Batman: Arkham City

Πλατφόρμες: PC, PS3, Xbox 360, Wii U
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 18 Οκτωβρίου 2011
Rocksteady Studios / Warner Bros. Interactive Entertainment

batman-arkham-city-c


Ο Batman μέχρι το 2009 δεν είχε ακόμα κάποιο παιχνίδι αντάξιο του ονόματός του. Η Rocksteady ήρθε όμως να το αλλάξει αυτό. Η εταιρεία, που δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή ως τότε, κατάφερε και έπλασε ένα τίτλο για τον ήρωα της DC αντάξιο των προσδοκιών πολλών ετών από τους gamers. Πλέκοντας μια ανεπανάληπτη ιστορία μαζί με όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν τον ήρωα, όπως οι πολεμικές τέχνες - με ένα freeflow combat system που αντιγράφηκε πολλάκις από τότε -, οι έρευνες και τα υπερ-cool gadgets βοήθησαν να φτιαχτεί ένα απ' τα καλύτερα games ever με υπερήρωα. Το Arkham City ήταν το sequel του Asylum και βελτίωσε όλα σχεδόν τα σημεία του πρώτου με μια μεγάλη ακόμα αλλαγή. Ο τίτλος έγινε open-world και οι δυνατότητες εκτοξεύθηκαν τόσο για το immersion όσο και για τις ευκαιρίες με την εξιστόρηση. Ένα roster απ' τους καλύτερους εχθρούς του Ανθρώπου-Νυχτερίδα και ένα απ' τα καλύτερα endings σε παιχνίδι των τελευταίων ετών.


06. Grand Theft Auto V

Πλατφόρμες: PS3, Xbox 360, PC, PS4, Xbox One
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 17 Σεπτεμβρίου 2013
Rockstar North / Rockstar Games / Take-Two Interactive


Grand-Theft-Auto-V-Cover


Η σειρά Grand Theft Auto δε χρειάζεται συστάσεις. Το GTA 3 είναι και αυτό που άλλαξε τον ρου στην ιστορία των games με την open-world φύση του. Όσοι περίμεναν το GTA IV απογοητεύτηκαν ελαφρώς από την κατώτερη των προσδοκιών ποιότητα του gameplay, τα ενοχλητικά στοιχεία και τις αρκετές αλλαγές στην ήδη επιτυχημένη συνταγή. Γι' αυτό το λόγο ακριβώς, οι απαιτήσεις από το GTA V ήταν τερατώδεις. H Rockstar κατέπληξε τους πάντες το 2013 με ένα παιχνίδι-φαινόμενο, προσφέροντας νέα στοιχεία και κυρίως φέρνοντας ένα απίστευτα επιτυχημένο Online μέρος που παίζεται από εκατομμύρια παίκτες και σήμερα. Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ το Review μας για την έκδοση της 8ης γενιάς. Για πολλούς επίσης, όπως και το Red Dead Redemption, είναι το καλύτερο παιχνίδι της γενιάς. Για εμάς, δείτε και παρακάτω...

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
9%
Cheers
48%
Τιιιιι ;
14%
Μπαααα
20%
Sad
7%
Rage
3%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1