Τα 30 καλύτερα παιχνίδια για PlayStation VR

by Βασίλης Τατσιόπουλος on 31 Μαρτίου 2019

Η εικονική πραγματικότητα έχει, πλέον, μπεί στις ζωές μας. Παρόλα αυτά, ακόμη υπάρχουν αρκετοί gamers που δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη τον νέο αυτό τρόπο παιχνιδιού. Είναι μία πολύ καλή στιγμή για να το κάνουν, καθώς έχουμε φτάσει στο σημείο που το VR και τα παιχνίδια που το υποστηρίζουν δεν περιορίζονται σε tech demos και επιδείξεις των δυνατοτήτων της τεχνολογίας. Η πρώτη φορά που παίξαμε με το PlayStation VR, ήταν μία καθοριστική στιγμή. Ήταν η μόνη περίπτωση που μπορεί να συγκριθεί με τον εντυπωσιασμό μας όταν είδαμε πρώτη φορά παιχνίδι σε τρεις διαστάσεις. Οι δυνατότητες είναι όντως πάρα πολλές. Πλέον, εκτός από τον ενθουσιασμό αυτό, έχουμε και μία πολύ αξιόλογη βιβλιοθήκη παιχνιδιών για να απολαύσουμε. Παρακάτω παραθέτουμε τα 30 κατά τη γνώμη μας καλύτερα παιχνίδια -με σειρά προτίμησης- για το PS VR και ελπίζουμε να σας λύσουμε τις απορίες σχετικά με το αν αξίζει η μετάβαση στην εικονική πραγματικότητα.

 

30. RIGS: Mechanized Combat League

Hμ/νία Κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου 2016
Guerilla Cambridge / Sony InteractiveEntertainment

Το RIGS είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει με πολύ πετυχημένο τρόπο τα φουτουριστικά sports με τις ρομποτικές μονομαχίες σε πρώτο πρόσωπο. Χωρίς έντονες ζαλάδες, αλλά με αυξημένη ταχύτητα, προσφέρει μία πολύ έντονη και διασκεδαστική εμπειρία. Ο χειρισμός είναι πολύ εύστοχος και καλοστημένος και οπτικά, το παιχνίδι λάμπει. Είτε σε single, είτε σε online multiplayer, το RIGS είναι μία immersive εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

29. Keep Talking and Nobody Explodes

Hμ/νία Κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου 2016
Steel Crale Games

Λίγα παιχνίδια φτάνουν τη διασκέδαση σε τόσο υψηλό επίπεδο, όσο το Keep Talking and Nobody Explodes. Η ιδέα είναι πολύ απλή: ένας παίκτης βρίσκεται σε ένα ψηφιακό δωμάτιο, φορώντας τη μάσκα του VR και οι υπόλοιποι προσπαθούν, διαβάζοντας τις οδηγίες χρήσης (χωρίς όμως να βλέπουν τη βόμβα), να τον βοηθήσουν να την αφοπλίσει. Είναι ένα απλό, προσβάσιμο σε όλους και απίστευτα διασκεδαστικό παρεΐστικο παιχνίδι, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία με ευφάνταστο τρόπο, δημιουργώντας έναν από τους καλύτερους couch co-op τίτλους. Ναι, ένας από τους καλύτερους παρεΐστικους τίτλους, παίζει σε VR.

28. PlayStation VR Worlds

Hμ/νία Κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου 2016
SIE London Studio / Sony Interactive Entertainment

Ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσει κανείς το VR και τις δυνατότητές του, σε εισαγωγικό επίπεδο. Ουσιαστικά, το PlayStation VR Worlds είναι μία συλλογή που περιλαμβάνει πέντε tech demos, με στόχο την παρουσίαση της τεχνολογίας VR στους χρήστες του PlayStation 4. Μερικά, είναι εξαιρετικά και θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ολοκληρωμένα παιχνίδια, με κορυφαίο το London Heist. Σε γενικές γραμμές, το περιεχόμενο της συλλογής είναι εντυπωσιακό, είτε απευθύνεται σε gamers είτε όχι και είναι σίγουρο πως οι δυνατότητες που επιδεικνύει θα κερδίσουν και τον πλέον δύσπιστο.

27. I Expect You to Die

Hμ/νία Κυκλοφορίας: 4 Απριλίου 2017
Schell Games

Το I Expect You To Die είναι μία σειρά από σενάρια σε στυλ escape room, που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του VR για να μας διασκεδάσουν χωρίς προηγούμενο. Το στήσιμο των γρίφων είναι πολύ έξυπνο και η αλληλεπίδραση με τους χώρους και τα αντικείμενα απίστευτα διασκεδαστική. Η ατμόσφαιρα, επίσης, που θυμίζει James Bond και Kate Archer, είναι πολύ πετυχημένη. Το PS Move δείχνει τη δύναμή του και η εμπειρία είναι μοναδική και πολύ ευχάριστη.

26. Déraciné

Hμ/νία Κυκλοφορίας: 6 Νοεμβρίου 2018
FromSoftware / Sony Interactive Entertainment

Το Déraciné είναι παιχνίδι του Hidetaka Miyazaki, που είναι γνωστός για τη σειρά Dark Souls, το Bloodborne και το Sekiro. Πρόκειται για μία εμπειρία διαφορετική από όσα έχουμε συνηθίσει από τον δημιουργό. Είναι ένα first-person adventure, που στηρίζεται κυρίως στην ατμόσφαιρα και το σενάριο. Το gameplay έιναι πολύ ιδιαίτερο και ο κόσμος του παιχνιδιού, τον οποίο βλέπουμε μέσα από το VR του PlayStation 4, κλέβει την παράσταση. Παρά τις διαφορές με τα άλλα παιχνίδια της εταιρείας, το Déraciné διατηρεί το μελαγχολικό και βαρύ κλίμα. Μία μοναδική εμπειρία, που θα μας μείνει αξέχαστη.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
71%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
14%
Sad
0%
Rage
14%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1