Τα 30 καλύτερα παιχνίδια για PlayStation VR

by Βασίλης Τατσιόπουλος on 31 Μαρτίου 2019

20. Obduction

Hμ/νία Κυκλοφορίας: 29 Αυγούστου 2017
Cyan Worlds

Ένα παιχνίδι γρίφων από την Cyan Worlds, εταιρεία γνωστή για το Myst. Αυτό, από μόνο του, σίγουρα λέει πολλά. Το Obduction είναι ο πνευματικός διάδοχος του Myst και, όσοι ξέρουν τι να περιμένουν από αυτό, δεν θα μείνουν απογοητευμένοι. Είναι ένα παιχνίδι με πετυχημένους γρίφους, όμως μόνο και μόνο για τον σχεδιασμό και την εικαστική απόδοση του κόσμου, είναι μία εμπειρία που απογειώνεται στο VR και μας προσφέρει εντυπωσιακά τοπία για να χαθούμε μέσα τους και μία ενδιαφέρουσα σουρεάλ πινελιά.

19. Rez Infinite

Hμ/νία Κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου 2016
Monstars / Enhance Games

Το Rez είναι ένα παιχνίδι που έχει αφήσει το στίγμα του, με την πολύ έντονή του ιδιαιτερότητα. Στην ουσία, είναι ένα rhythm game, όμως είναι πολλά περισσότερα. Το Rez Infinite παίρνει το πρωτότυπο υλικό και το αναδημιουργεί, με βάση την εικονική πραγματικότητα αυτήν τη φορά. Το αποτέλεσμα είναι ικανό να μας αφήσει με ανοιχτό το στόμα σε δευτερόλεπτα. Μάλιστα, είναι από τις περιπτώσεις που ένα ήδη αξιόλογο παιχνίδι, γίνεται πραγματικά εντυπωσιακό, εξαιτίας της εικονικής πραγματικότητας. Ο χειρισμός του Rez Infinite αξιοποιεί τις δυνατότητες του VR στο έπακρο. Οπτικά, είναι μία μοναδική εμπειρία. Το Rez, κρίνοντας από το Infinite, είναι ένα παιχνίδι που φαίνεται πως “γεννήθηκε” για να κυκλοφορήσει σε VR.

18. Robinson: The Journey

Hμ/νία Κυκλοφορίας: 9 Νοεμβρίου 2016
Crytek

Το παιχνίδι που επιλέγουμε συνήθως, όταν θέλουμε να δείξουμε σε κάποιον το PS VR για πρώτη φορά. Το gameplay του είναι απλό και μαρτυρά το πρώιμο στάδιο στην ανάπτυξη τίτλων για VR. Παρόλα αυτά, οπτικά το Robinson: The Journey είναι ένα θαύμα. Μόλις βγούμε πρώτη φορά στους εξωτερικούς του χώρους, βλέπουμε τη δύναμη της εικονικής πραγματικότητας. Τα γραφικά είναι πανέμορφα και οι εξωγήινοι χώροι εντυπωσιακοί, όπως και οι κάτοικοί τους. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την πρώτη φορά που είδαμε τους τεράστιους δεινόσαυρους να στέκονται επιβλητικά από πάνω μας.

17. DOOM VFR

Hμ/νία Κυκλοφορίας: 1 Δεκεμβρίου 2017
id Software / Bethesda Softworks

Η VR έκδοση του Doom, δεν έχει καμία σχέση με βιαστικά ports. Το DOOM VFR είναι σχεδιασμένο εξ ολοκληρου με βάση την εικονική πραγματικότητα και αυτό είναι εμφανές. Εμφανές είναι, επίσης, πως η εταιρεία ανάπτυξης γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει, καθώς η μεταφορά ενός τόσο γρήγορου FPS σε περιβάλλον VR έχει γίνει με απροσδόκητα ομαλό τρόπο και μιλάμε για μία από τις καλύτερες περιπτώσεις μετατροπής ενός παιχνιδιού σε VR. Το DOOM VFR είναι μία τολμηρή προσπάθεια που, παρά τις αμφιβολίες, έχει πετύχει τον σκοπό της και πρέπει να δοκιμαστεί από όλους.

16. Firewall: Zero Hour

Hμ/νία Κυκλοφορίας: 28 Αυγούστου 2018
First Contact Entertainment Inc. / Sony Interactive Entertainment

Όλοι θα θέλαμε να ζήσουμε μία εμπειρία ανάλογη των παιχνιδιών Call of Duty, σε VR. Το Firewall Zero Hour είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε για να εκπληρώσουμε την επιθυμία μας αυτή. Βέβαια, το gameplay του πάει πιο πολύ προς Rainbow Six μεριά, καθώς είναι ένα στρατηγικό online multiplayer shooter. Αν χρησιμοποιήσουμε το PS Aim controller, η εμπειρία είναι πραγματικά μοναδική. Μπορούμε να κάνουμε νεύματα στους συμπαίκτες μας και να καθαρίζουμε τα δωμάτια από εχθρούς, παίζοντας ως attackers ή ως defenders. Το gunplay του τίτλου είναι εξαιρετικό και μας βάζει μέσα του, όπως πολύ λίγα παιχνίδια καταφέρνουν, εξαιτίας της VR φύσης του και του πετυχημένου σχεδιασμού του.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
71%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
14%
Sad
0%
Rage
14%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1