Total War: WARHAMMER II

Η επιστροφή μιας ένδοξης σύγκρουσης
by Βασίλης Καμακάρης on 14 Μαΐου 2018

Το 2017 ήταν αναμφίβολα μια δυνατή χρονιά για τους fans των strategy παιχνιδιών, καθώς πολλά γνωστά franchises επέστρεψαν, φέρνοντας νέους, ποιοτικούς τίτλους στο είδος. Πιο συγκεκριμένα, ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τους fans του Warhammer, καθώς είδαμε την κυκλοφορία του Dawn of War III της Relic Entertainment, αλλά και τη νέα προσθήκη στο σύμπαν του Total War, το Total War: WARHAMMER II, από την Creative Assembly.

Το νέο παιχνίδι της σειράς, μας δείχνει τη δύναμη της εταιρείας, η οποία συνεχώς ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Συνεπώς, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός πως το sequel του Total War: WARHAMMER μπορεί να ανταπεξέλθει στα υψηλά standrards του προκατόχου του, αλλά και να τα ξεπεράσει.

Το Total War: WARHAMMER II είναι ένας strategy τίτλος της σειράς Total War, που μεταφέρει τους παίκτες σε ένα μέρος του κόσμου του Warhammer. Εκεί, συναντάμε τέσσερα νέα factions: τα High Elves, τους Lizardmen, τα Dark Elves και τους Skaven. Ακολουθεί μία σύγκρουση μεταξύ τους, με στόχο την τιθάσευση της δύναμης του Great Vortex και στη συνέχεια την απόλυτη κυριαρχία. Στην αρχή του παιχνιδιού, καλούμαστε να διαλέξουμε ένα από τα factions και αμέσως μετά βρισκόμαστε στον χάρτη του Total War: WARHAMMER II. Ως παιχνίδι στρατηγικής, συνδυάζει gameplay δύο ειδών. Το ένα είναι το turn-based strategy κομμάτι, που θα μας απασχολήσει στο κομμάτι του conquer και το άλλο το real-time strategy, που αφορά τις in-game μάχες.

Ξεκινώντας, έχουμε μόνο μία αποικία και στη συνέχεια θα πρέπει να επεκταθούμε στον κόσμο του παιχνιδιού. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή που συναντάμε και θα συμμαχήσουμε με άλλες φυλές για να λιγοστεύσουμε τους κινδύνους. Σε αυτό το κομμάτι αξιοποιούμε κυρίως το turn-based στοιχείο, με κάθε faction να κάνει τις δικές του κινήσεις, ανά γύρο, μέχρι να έρθει η σειρά μας. Μόλις έρθει, επιλέγουμε τις ενέργειες που θεωρούμε πως θα μας δώσουν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενάντια στον αντίπαλό μας.

Στη περίπτωση που θα χρειαστεί να συγκρουστούμε με κάποιον lord ή να επιχειρήσουμε να κατακτήσουμε μια αποικία, έρχεται το κομμάτι του real-time strategy. Οι τακτικές σε πραγματικό χρόνο, τις περισσότερες φορές, είναι προαιρετικές. Μπορούμε να τις προσπεράσουμε, φτάνοντας σε άμεσο αποτέλεσμα, με βάση τις ισορροπίες που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο αντίπαλες δυνάμεις. Αν κερδίσουμε, επιλέγουμε τη μοίρα των εχθρών μας. Μπορούμε, είτε να τους σκοτώσουμε, είτε να τους δώσουμε μια θέση στο στράτευμα μας. Μετά από τις μάχες, οι lords και οι heroes ανεβαίνουν levels με βάση τις πράξεις τους, αποκτώντας points, τα οποία χρησιμοποιούμε για να επενδύσουμε σε νέα talents. Φυσικά, μαζί με αυτά, το παιχνίδι μας ζητάει να ολοκληρώσουμε και μερικά quests και missions, που μας ανταμείβουν με gold και influence points, τα οποία χρησιμεύουν μεταξύ άλλων στο χτίσιμο των αποικιών και τη δημιουργία στρατευμάτων. Όσον αφορά στα factions, το WARHAMMER II περιλαμβάνει, εκτός από τα τέσσερα προαναφερθέντα, μερικά από τα παλιά, που είδαμε στον προκάτοχό του. Έτσι, υπάρχει ποικιλία στους εχθρούς που κινούνται στον χάρτη.

Το real-time κομμάτι του Total War: WARHAMMER 2 κρύβει την πραγματική μαγεία του τίτλου· ο χειρισμός των squads και οι αυτόνομες αποφάσεις τους, δίνουν την αίσθηση ενός πραγματικού πολέμου.

Η νέα προσθήκη της σειράς, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα μεγάλο expansion του πρώτου παιχνιδιού, μιας και το στήσιμό και η εμπειρία που μας προσφέρει δεν διαφέρουν αρκετά από όσα είδαμε στον προκάτοχό της. Παρόλα αυτά, το Total War: WARHAMMER II προσφέρει αρκετά νέα στοιχεία και, συνολικά, ανεβάζει τα standards της σειράς.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τίτλου, παρατηρούνται αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Το UI είναι πιο προσιτό, ειδικά για τους νεοφερμένους στο είδος και τα tutorials μας καθοδηγούν με πολύ σωστό τρόπο. Οι οδηγίες δίνουν τα κατάλληλα hints όπου πρέπει, χωρίς όμως να διακόπτουν το παιχνίδι συνεχώς. Τα tutorials διαρκούν λίγα μόλις λεπτά και έπειτα είμαστε ελεύθεροι να απολαύσουμε το παιχνίδι με την ησυχία μας. Τα γραφικά του Total War: WARHAMMER 2 είναι εξαιρετικά και δένουν αρμονικά με την ατμόσφαιρά του, δίνοντας το κατάλληλο βάρος στις λεπτομέρειες. Αν υπάρχει κάτι που μας δυσαρέστησε, είναι το performance του παιχνιδιού στα frames. Σε ultra-settings (DirectX 11, AA off), δοκιμασμένο σε PC με specs CPU AMD FX 8370, AMD R9 290 και 16GB RAM, ο τίτλος έφτανε max τα 35fps, τα οποία και πάλι δεν παρέμεναν σταθερά. Ευτυχώς, δεν αλλοιώθηκε υπερβολικά το συνολικό αποτέλεσμα.

Εν τέλει, το Total War: WARHAMMER II είναι στο σύνολό του μια πλούσια εμπειρία στρατηγικής και μπορεί να μας απασχολήσει για δεκάδες ώρες. Είναι ένας πολύ αξιόλογος τίτλος που θα ανταμείψει την προσοχή σας, μιας και σε αντίθεση με το διασκεδαστικό, αλλά παράλληλα αδύναμο Dawn of War III, το Total War: WARHAMMER 2 μας ικανοποίησε πλήρως, αποδίδοντας φόρο τιμής στην καταγωγή του, το Total War αλλά και το Warhammer.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Total War: Warhammer II

Συντάκτης
14 Μαΐου 2018
Developer

Creative Assembly

Publisher

SEGA

Διανομή

Zegetron S.A.

Πλατφόρμες

PC

Tested on

PC

Κυκλοφορία

28 Σεπτεμβρίου 2017

Είδος

Strategy

PEGI

16

Θετικά

+ 4 νέα factions
+ Στιβαρό gameplay
+ Μπόλικες ώρες ενασχόλησης
+ Βελτιωμένο UI
+ Φιλικό προς τους νέους παίκτες
+ Όμορφος οπτικός τομέας

Αρνητικά

- Ίσως σε κάποιους φανεί σαν expansion
- Άστατο framerate

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
9.0
Συνοψίζοντας

Το Total War: WARHAMMER II μπορεί να μοιάζει ως ένα expansion στους ήδη φανατικούς οπαδούς της σειράς, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα sequel που στέκεται στο ύψος του προκατόχου του, προσφέροντας ακόμα περισσότερα. Με νέο και παράλληλα βελτιωμένο περιεχόμενο, το νέο κεφάλαιο της σειράς WARHAMMER αποδεικνύει τη μαεστρία της Creative Assembly, η οποία μας χαρίζει ακόμα έναν δυνατό strategy τίτλο.

9.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1