5 παιχνίδια που αναμένουμε τον Αύγουστο

by Ελένη Δρίβα on 4 Αυγούστου 2021

Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα των κυκλοφοριών ΕΔΩ.

Ο φετινός Αύγουστος είναι λίγο διαφορετικός από τους προηγούμενους και αυτό γιατί, εν αντιθέσει με ό,τι συνηθίζεται, θα φιλοξενήσει αρκετούς πολυαναμενόμενους τίτλους. Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται συνήθως από μια ηρεμία και απώλεια νέων κυκλοφοριών, κάτι που για τον όγδοο μήνα του 2021 δεν ισχύει. Αν και το Kena: Bridge of Spirits αφαιρέθηκε την τελευταία στιγμή από το "ρεπερτόριο" του καλοκαιριού, βρίσκοντας μια νέα θέση στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου (θα κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου), ο Αύγουστος εξακολουθεί να είναι αρκετά ενδιαφέρων σαν μήνας.

Πριν περάσουμε στο τοπ 5 μας, αξίζει να αναφέρουμε τα παιχνίδια που δεν μπήκαν στη λίστα. Συγκεκριμένα, έχουμε τα: Ghost of Tsushima Director's Cut για PS4 και PS5, Madden NFL 22 για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Google Stadia, I Expect You To Die 2 (VR) για PC και PS4, RiMS Racing για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch και Hunter's Arena: Legends για PC, PS4 και PS5.

1. Road 96

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Αυγούστου 2021
Πλατφόρμες: PC, Nintendo Switch

Μια μέρα μετά από τον δεκαπενταύγουστο, η Digixart θα έρθει για να μας πάει ένα road trip στο απολυταρχικό έθνος της Petria. Σκοπός σας είναι να περάσετε τα σύνορα και να διαφύγετε, όμως για να τα καταφέρετε θα χρειαστεί να τολμήσετε, να ταξιδέψετε μαζί με αγνώστους και να πάρετε διάφορες αποφάσεις που θα επηρεάσουν το μέλλον σας, τους ανθρώπους γύρω σας, μέχρι και ολόκληρο τον κόσμο.

Το Road 96 στηρίζεται σε ένα αρκετά ενδιαφέρον concept, αφού η περιπέτεια που θα ζήσει ο κάθε παίκτης θα είναι procedurally generated, που σημαίνει ότι κάθε φορά θα επιλέγονται τυχαία τα γεγονότα και οι χαρακτήρες που θα συναντήσετε, δημιουργώντας χιλιάδες διαφορετικούς συνδυασμούς και χιλιάδες διαφορετικά ταξίδια. Στο επίκεντρο όλων βρίσκονται οι ανθρώπινες σχέσεις και τα συναισθήματα, καθώς και μια σειρά από έντονες καταστάσεις, υπό ένα καταπιεστικό καθεστώς.

2. 12 Minutes

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 19 Αυγούστου 2021
Πλατφόρμες: PC, Xbox One, Xbox Series X/S

Άλλο ένα ενδιαφέρον concept είναι αυτό του 12 Minutes, το οποίο επίσης θα κυκλοφορήσει μέσα στον Αύγουστο. Σε αυτή την περίπτωση ο δημιουργός του παιχνιδιού, ο Luis Antonio, εξερευνά την ιδέα του χρονικού βρόχου, καθώς ο πρωταγωνιστής είναι παγιδευμένος σε μια λούπα από γεγονότα που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, μέχρι εκείνος να βρει έναν τρόπο να "σπάσει" τον κύκλο...

Το 12 Minutes είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 2015 και από τότε η κυκλοφορία του είχε αναβληθεί αρκετές φορές, πριν "κλειδώσει" για τον Αύγουστο του 2021. Αρχικά είχε ξεκινήσει ως ατομικό project, παρ' όλα αυτά στη συνέχεια κέρδισε την υποστήριξη της Annapurna Interactive και ο Antonio προσέλαβε πέντε άτομα για να τον βοηθήσουν να τελειοποιήσει το παιχνίδι. Παρότι τα γεγονότα του τίτλου περιορίζονται μέσα σε ένα διαμέρισμα και ο αριθμός των χαρακτήρων είναι μικρός, το cast των voice actors απαρτίζεται από μεγάλους ηθοποιούς και συγκεκριμένα από τους James McAvoy, Daisy Ridley και Willem Dafoe.

3. Aliens: Fireteam Elite

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24 Αυγούστου 2021
Πλατφόρμες: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Στην τρίτη θέση συναντάμε το Aliens: Fireteam Elite, το οποίο θα αποτελεί sequel της αρχικής τριλογίας του franchise (των ταινιών). Σεναριακά, το παιχνίδι είναι εμπνευσμένο από τη δεύτερη ταινία, όμως εκτυλίσσεται 23 χρόνια μετά από το τέλος του τρίτου κεφαλαίου. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ένας πεζοναύτης του USS Endeavor, που καλείται να διερευνήσει το σήμα κινδύνου που έχουν εκπέμψει κάποιες αποικίες.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία του Alien: Isolation ως survival-horror παιχνίδι, το Fireteam Elite θα αποτελεί action shooter, με ιδιαίτερη έμφαση στο online co-op. Οι παίκτες θα μπορούν να επιλέξουν κάποιο από τα πέντε character classes (Gunner, Demolisher, Technician, Doc και Recon) και να παίξουν τέσσερα διαφορετικά campaigns υπό την οπτική τρίτου προσώπου, αλλά και τη συνοδεία δύο ατόμων (είτε άλλων παικτών, είτε AI χαρακτήρων). Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, το Fireteam Elite θα περιέχει 20 είδη εχθρών, weapon customization και character progression, ενώ στο μέλλον θα εμπλουτιστεί με επιπλέον περιεχόμενο μέσω DLCs.

4. Psychonauts 2

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Αυγούστου 2021
Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S

Άλλο ένα παιχνίδι που περιμένουμε από το 2015 και θα κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα είναι το Psychonauts 2. Ο εν λόγω τίτλος θα αποτελεί άμεσο sequel του Psychonauts in the Rhombus of Ruin και ο Raz θα επιστρέψει για να μάθει ότι ο οργανισμός για τον οποίο δουλεύει έχει αλλάξει προς το χειρότερο, χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες μεθόδους για να μάθει περισσότερα για τις μεταφυσικές ικανότητες...

Αν και η Double Fine πλέον ανήκει στην "οικογένεια" των Xbox Game Studios, το Psychonauts 2 θα κυκλοφορήσει κανονικά για όλες τις πλατφόρμες για τις οποίες είχε ανακοινωθεί. Πιστό στις ρίζες του, σκοπεύει να εξελίξει τους platforming μηχανισμούς που είχαν φέρει οι προκάτοχοί του, συνδυάζοντάς τους με ικανότητες όπως η τηλεκίνηση, η πυροκίνηση και η αιώρηση, μεταξύ άλλων.

5. No More Heroes III

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Αυγούστου 2021
Πλατφόρμες: Nintendo Switch

Η λίστα του Αυγούστου κλείνει με τον νέο τίτλο της Grasshopper Manufacture που δεν είναι άλλος από το No More Heroes III. Η επιστροφή του Travis Touchdown είναι αναμενόμενα εκρηκτική και εγωκεντρική, όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει το συγκεκριμένο franchise. Ο Travis καλείται να εμποδίσει μια εξωγήινη εισβολή και να σώσει την περιοχή του Santa Destroy, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Το No More Heroes III θα διατηρήσει τη hack and slash προσέγγιση της σειράς, ενώ θα αποτελέσει τη δεύτερη open world προσθήκη της, μετά από το πρώτο κεφάλαιό της. Ο κόσμος του παιχνιδιού θα χωρίζεται σε πέντε νησιά και θα περιέχει side activities, καθώς και mini games. Φυσικά, μαζί με τον Travis, επιστρέφει και το εμβληματικό Beam Katana, το οποίο αποτελεί βασικό κομμάτι του συστήματος μάχης, αλλά σίγουρα όχι το μοναδικό...

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1