5 παιχνίδια που αναμένουμε τον Φεβρουάριο

by Ελένη Δρίβα on 1 Φεβρουαρίου 2021

Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα των κυκλοφοριών ΕΔΩ.

Οι προκλήσεις που προέκυψαν το 2020 λόγω κορωνοϊού (και όχι μόνο) εξακολουθούν να μας ταλανίζουν και το 2021. Μεταξύ άλλων, οι αναβολές μικρών και μεγάλων κυκλοφοριών συνεχίζουν να δίνουν και να παίρνουν στη βιομηχανία του gaming και μέσα στις λίγες εβδομάδες που μεσολάβησαν από την αρχή της χρονιάς έως τώρα, ο Φεβρουάριος έγινε λίγο πιο φτωχός, λίγο πιο άδειος. Παρ' όλα αυτά, συνεχίζουν να υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες για να γεμίσουμε τις επόμενες 28 μέρες και εμείς επιλέξαμε πέντε από αυτές για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο.

Πριν δούμε το τοπ 5 του μήνα, αξίζει να αναφέρουμε κάποιους τίτλους που δεν κατάφεραν να μπουν στη λίστα όπως τα: Destruction AllStars για PS5,  Control: Ultimate Edition για PS5 και Xbox Series X/S, The Nioh Collection για PS5, Super Mario 3D World + Bowser's Fury για Nintendo Switch και Ghost ‘n Goblins Resurrection για Nintendo Switch.

1. Ys IX: Monstrum Nox

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 5 Φεβρουαρίου 2021
Πλατφόρμες: PS4

Το Ys IX: Monstrum Nox αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση γιατί ουσιαστικά δεν είναι νέα κυκλοφορία, αφού στην Ιαπωνία έχει κάνει το ντεμπούτο του από το 2019. Παρ' όλα αυτά, αυτόν τον μήνα θα κυκλοφορήσει και στη Δύση, τουλάχιστον για το PlayStation 4, γιατί οι κάτοχοι PC και Nintendo Switch θα χρειαστεί να περιμένουν ως τα μέσα της χρονιάς.

Το νέο παιχνίδι της σειράς Ys εξελίσσει τους μηχανισμούς του Ys VIII: Lacrimosa of Dana, επιτρέποντας στους παίκτες να αλλάζουν γρήγορα χαρακτήρες, αξιοποιώντας το διαφορετικό στιλ του καθενός και τις ικανότητές του. Η πλοκή του παιχνιδιού ακολουθεί τον Adol, που φυλακισμένος στη Balduq μετατρέπεται σε Monstrum και χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να προστατέψει την πόλη από την απειλή του Grimwald Nox.

2. Little Nightmares II

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11 Φεβρουαρίου 2021
Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Το Little Nightmares έκανε το ντεμπούτο του το 2017 και αποτέλεσε μια όμορφη, αν και σκοτεινή, περιπέτεια που έστελνε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την "τερατώδη" πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Το Little Nightmares II έρχεται αυτόν τον μήνα για να επεκταθεί πάνω σε αυτή την ιδέα, παρουσιάζοντας νέα πρόσωπα (ανθρώπους) ως απειλές και τον εθισμό στην τηλεόραση ως την πηγή του κακού.

Η Six παραχωρεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Mono, ένα αγόρι που φοράει μια σακούλα για μάσκα και το οποίο συναντάει μετά από τα γεγονότα του πρώτου τίτλου. Οι παίκτες θα χειρίζονται τον Mono και με τη βοήθεια της Six, θα προσπαθήσουν να επιζήσουν στην Pale City, λύνοντας γρίφους και αποφεύγοντας τους κατοίκους της μητρόπολης. Η ατμόσφαιρα φαίνεται να είναι για ακόμα μια φορά αποπνικτική και... υπέροχη.

3. The Shore

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 19 Φεβρουαρίου 2021
Πλατφόρμες: PC

Στην τρίτη θέση έχουμε μια ελληνική προσπάθεια. Το The Shore έχει δημιουργηθεί από μια πολύ μικρή ομάδα ανάπτυξης, της οποίας επικεφαλής είναι ένας 3D Artist από την Ελλάδα, ο Άρης Δραγώνης και αντλεί έμπνευση από το έργο του H. P. Lovecraft. Η ιστορία ακολουθεί έναν πατέρα που αναζητεί την κόρη του σε ένα παράξενο νησί μετά από ναυάγιο.

Με επιρροές από το Dear Esther, το The Shore συνδυάζει στοιχεία από παιχνίδια γρίφων, από τρόμου-επιβίωσης και από περιπέτειες που στηρίζονται στην εξερεύνηση. Όλα αυτά, "τυλιγμένα" με έναν απόκοσμο αέρα και την παράνοια που χαρακτηρίζει ό,τι αφορά τον μύθο του Κθούλου. Οι Old Ones σας καλούν... (Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξή μας με τον Άρη Δραγώνη, εδώ.)

4. Persona 5 Strikers

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23 Φεβρουαρίου 2021
Πλατφόρμες: PC, PS4, Nintendo Switch

Το Persona 5 (και κατ' επέκταση το Persona 5 Royal) είναι ένα από τα καλύτερα RPGs της δεκαετίας που μας πέρασε και σε μια ευχάριστη συνέχεια, αυτόν τον μήνα θα κυκλοφορήσει το spin-off sequel του τίτλου. Όπως είχε συμβεί με το Persona 5, το Persona 5 Strikers έκανε ντεμπούτο πρώτα στην Ιαπωνία και χρειάστηκε να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να βρει τον δρόμο του για την παγκόσμια αγορά. Σεναριακά, το Strikers τοποθετείται μερικούς μήνες μετά τα γεγονότα του προκατόχου του, με τους Phantom Thieves να διερευνούν μια σειρά από παράξενα γεγονότα που επηρεάζουν ολόκληρη την Ιαπωνία.

Παράλληλα, το Persona 5 Strikers αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση για το franchise, αφού το gameplay του αποτελεί μια μίξη ανάμεσα στην κλασική συνταγή των Persona και της hack and slash φύσης των Dynasty Warriors. Το spin-off έχει δημιουργηθεί από τη P-Studio, με τη βοήθεια της Omega Force. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Personas δίνοντάς τους εντολές, όμως τους χαρακτήρες τους χειρίζονται άμεσα, σε αντίθεση με το Persona 5 που η μάχη ήταν πάντα turn-based. Αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλους τομείς, όπως το Confidant system που έχει δώσει τη θέση του στο B.A.N.D. system και τα side quests. Τολμηρές αλλαγές, όμως αν πετύχουν τότε θα έχουμε ακόμα έναν εξαιρετικό τίτλο στο σύμπαν του Persona.

5. Bravely Default II

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Φεβρουαρίου 2021
Πλατφόρμες: Nintendo Switch

Το τελευταίο μας παιχνίδι για τον Φεβρουάριο είναι, επίσης, RPG. Το Bravely Default II, από την Claytechworks, είναι ο τρίτος τίτλος της σειράς Bravely. Το σενάριο του δεν συνδέεται με τα προηγούμενα δύο κεφάλαια, αφού αφορά μια νέα ήπειρο, την Excillant, που χωρίζεται σε πέντε βασίλεια. Οι πρωταγωνιστές είναι τέσσερις (Seth, Gloria, Elvis και Adelle) και προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα...

Μετά από τη χλιαρή αποδοχή του Bravely Second: End Layer, η Claytechworks αποφάσισε να "κρατήσει" το Bravely Default II πιο κοντά στο στιλ του πρώτου παιχνιδιού και να κάνει μια νέα αρχή. Έτσι, διατηρώντας το turn-based σύστημα μάχης, η ομάδα ανάπτυξης πειραματίζεται με παραλλαγές βασικών μηχανισμών, όπως το Brave Point και την αλλαγή του class για τον κάθε χαρακτήρα.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1