5 παιχνίδια που αναμένουμε τον Μάιο

by Ελένη Δρίβα on 1 Μαΐου 2021

Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα των κυκλοφοριών ΕΔΩ.

Βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα της χρονιάς και ο Μάιος έρχεται να συνεχίσει το δυναμικό σερί που ξεκίνησε ο Απρίλιος, σε μια χρονιά που μέχρι στιγμής ήταν κάπως κατατονική όσον αφορά τις νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών. Προσεγγίζοντας το τοπ 5 αυτού του μήνα με μια πιο δραματική και... ποιητική νότα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο πέμπτος μήνας είναι μια όαση, αυτό το 30ήμερο που μπορεί να χαρακτηρίσει και ολόκληρο το 2021 και ίσως... ίσως να κρύβει και το "παιχνίδι της χρονιάς", αλλιώς γνωστό και ως το τιμημένο "game of the year" (ξέρετε, αυτό το βραβείο που ο νικητής του σε διάφορες επίσημες βραβεύσεις σπανίως τυγχάνει απόλυτης κοινής αποδοχής και μετά ο κόσμος τσακώνεται σε διάφορα γκρουπάκια στα social για να υπερασπιστεί την τιμή του δικού του αγαπημένου τίτλου)…

Πριν δούμε ποιες κυκλοφορίες διαμορφώνουν την πεντάδα του Μαΐου, αξίζει να αναφέρουμε μερικές που δεν κατάφεραν να μπουν σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουμε τα: Famicom Detective Club για το Nintendo Switch, Subnautica: Below Zero για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch, Days Gone για το PC, Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice για PS4, Xbox One και Nintendo Switch, Miitopia για το Nintendo Switch, Rust για PS4 και Xbox One και Knockout City για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch.

1. Resident Evil Village

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 7 Μαΐου 2021
Πλατφόρμες: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia

Ο Μάιος θα μάς καλωσορίσει με μια από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς, η οποία δεν είναι άλλη από το Resident Evil Village που αποτελεί το όγδοο βασικό κεφάλαιο του πασίγνωστου franchise επιβίωσης. Πιθανότατα ξέρετε ήδη αρκετά για τον συγκεκριμένο τίτλο, πρώτον γιατί η προώθηση της Capcom έχει καλύψει σχεδόν τα πάντα και δεύτερον γιατί η Lady (Λαίδη) Dimitrescu έχει γίνει κυριολεκτικά viral και το 90% του gaming community τη θαυμάζει και τη φοβάται ταυτόχρονα.

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη την εντυπωσιακή απειλή και γυναίκα-αίσθηση του 2021, αξίζει να αναφέρουμε πως το Resident Evil Village φαίνεται να ισορροπεί ανάμεσα στις "ρίζες" του και το ρίσκο της εισαγωγής νέων στοιχείων. Ο Ethan Winters του Resident Evil VII επιστρέφει ως πρωταγωνιστής και αυτή τη φορά πρέπει να σώσει την κόρη του που βρίσκεται σε ένα ευρωπαϊκό χωριό. Με το Village, η Capcom αποφασίζει να εισάγει τους βρυκόλακες και τους λυκανθρώπους στο mix των εχθρών και επισκέπτεται εκ νέου την αισθητική, αλλά και μερικά gameplay χαρακτηριστικά του Resident Evil 4, όπως τη βαλίτσα ως inventory. Μαζί με τα προαναφερόμενα επιστρέφει και το αγαπημένο Mercenaries Mode, ενώ η Capcom κάνει μια ακόμα multiplayer προσπάθεια με το Resident Evil RE:Verse, που θα εμπεριέχεται στο Village και θα σας επιτρέπει να παίξετε μαζί με πέντε φίλους σας. (σ.σ.: Το Resident Evil RE:Verse θα γίνει διαθέσιμο το καλοκαίρι, όσοι αγοράσετε το Village θα έχετε πρόσβαση δωρεάν.)

2. Hood: Outlaws & Legends

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 10 Μαΐου 2021
Πλατφόρμες: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Φανταστήκατε ποτέ πως θα ήταν να είστε ο "Ρομπέν των δασών" και να κλέβετε από τους πλούσιους για να δίνετε στους φτωχούς; Αν η απάντηση είναι "ναι", τότε αυτός ο μήνας θα φέρει μια ενδιαφέρουσα πρόταση για εσάς. Το Hood: Outlaws & Legends είναι ένα multiplayer παιχνίδι που βασίζεται στον μύθο του Robin Hood και σας δίνει την ευκαιρία να γίνεται ο "ήρωας των φτωχών".

Διαλέγοντας ανάμεσα σε χαρακτήρες όπως οι Maid Marion, Tooke και Little John, η Sumo Newcastle σας ζητάει να ενώσετε τις δυνάμεις σας με άλλα τρία άτομα και να κλέψετε πολύτιμα αντικείμενα από θησαυροφυλάκια. Αντίπαλοι σας είναι τόσο οι Αρχές της πόλης, όσο και μια δεύτερη ομάδα τεσσάρων παικτών που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και έχει ως στόχο να βρει τον θησαυρό πρώτη. Κάθε ληστεία χωρίζεται σε τρεις φάσεις που σας ζητάνε να βρείτε το κλειδί και την τοποθεσία του θησαυροφυλακίου και έπειτα να κλέψετε και να απομακρύνετε τα λάφυρα από την περιοχή. Φυσικά, κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικά skills που συμβάλλουν στα προαναφερόμενα objectives.

3. Mass Effect: Legendary Edition

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14 Μαΐου 2021
Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One

Έπειτα, κάπου στα μέσα του μήνα σχεδόν, θα κυκλοφορήσει η remastered συλλογή μιας τριλογίας που έχει αφήσει ιστορία. Το Mass Effect: Legendary Edition ακολουθεί το ταξίδι του/της Commander Shepard από το πρώτο κεφάλαιο της σειράς μέχρι το τρίτο, προσφέροντας μια ιστορία επικών διαστάσεων και μια από τις καλύτερες που έχουν υπάρξει στο gaming μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, στο πακέτο θα εμπεριέχονται και σχεδόν όλα τα DLCs της τριλογίας, που είναι περίπου 40 στον αριθμό.

Η BioWare υπόσχεται σημαντικές τεχνικές βελτιώσεις (πιο προσεγμένα textures, εφέ και σκιές), υψηλότερη ανάλυση και frame rate, καλύτερο character creation και την εισαγωγή photo mode. Μάλιστα, το πρώτο παιχνίδι της σειράς φέρει ακόμα μεγαλύτερες βελτιώσεις, κάποιες από τις οποίες αφορούν το gameplay, ώστε να βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο με τα άλλα δύο κεφάλαια της τριλογίας που είχαν κυκλοφορήσει πιο πρόσφατα. Αν υπάρχει μια συλλογή από remasters που πρέπει να αποκτήσετε λοιπόν, για εμάς είναι αυτή η διαστημική οδύσσεια (εκτός αν βγει κάτι αντίστοιχο και για το Dragon Age… ακούς BioWare;).

4. Biomutant

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Μαΐου 2021
Πλατφόρμες: PC, PS4, Xbox One

Τέταρτη θέση για τον μήνα και έχουμε το Biomutant, της Experiment 101 και της THQ Nordic. Πρόκειται για τον πρώτο τίτλο της σουηδικής ομάδας ανάπτυξης και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τον δικό σας χαρακτήρα. Ο χαρακτήρα σας όμως δεν είναι άνθρωπος, αλλά ένα θηλαστικό του οποίου μπορείτε να ορίσετε το φύλο, το μέγεθος, τη μορφή, μέχρι και τη γούνα που θα έχει, μεταξύ άλλων. Όλες αυτές οι επιλογές θα παίζουν ρόλο στα στατιστικά του ήρωά σας, αφού αν είναι πχ. πιο στιβαρός θα μπορεί να αντέχει σε περισσότερα χτυπήματα, αλλά θα κινείται πιο αργά.

Σεναριακά, ο πρωταγωνιστής καλείται να σώσει το Δέντρο της Ζωής που μολύνεται σταδιακά από δηλητηριώδες πετρέλαιο, το οποίο φαίνεται να πηγάζει από την ίδια τη γη. Για να το καταφέρει αυτό θα χρειαστεί να ταξιδέψει στις πέντε ρίζες του, να δημιουργήσει συμμαχίες με τις φατρίες που έχουν απομείνει και να εξοντώσει διάφορα τέρατα που επιτίθενται στο Δέντρο. Οι επιλογές των παικτών επηρεάζουν την ιστορία και μάλιστα μπορείτε να εξοντώσετε ολόκληρες φατρίες ή να τις βοηθήσετε να συμβιώσουν αρμονικά...

5. World's End Club

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021
Πλατφόρμες: Nintendo Switch, iOS, macOS

Το World's End Club είναι το τελευταίο μας παιχνίδι για τον Μάιο. Το νέο project των Too Kyo Games και Grounding βρίσκεται σε early access από τον Σεπτέμβριο του 2020, μέσω του Apple Arcade και αυτόν τον μήνα θα κυκλοφορήσει και επισήμως στο Nintendo Switch. Μια παρέα μαθητών από την Ιαπωνία, αλλιώς γνωστή και ως “Go-Getters Club”, παγιδεύεται σε ένα παράξενο θεματικό πάρκο και αναγκάζεται να συμμετάσχει σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι (“Game of Fate”) προκειμένου να δραπετεύσει...

Πρόκειται για έναν τίτλο με puzzle, action και adventure στοιχεία που χρησιμοποιεί μια καρτουνίστικη προσέγγιση για να διηγηθεί την περιπέτεια μιας ομάδας "παράξενων" παιδιών, η οποία θα έρθει αντιμέτωπη με αλλόκοτα γεγονότα, προσπαθώντας παράλληλα να μείνει ενωμένη.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1