Mad Max: Μερικές συμβουλές

Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας στην έρημο
by Παύλος Κρούστης on 10 Σεπτεμβρίου 2015

Το Mad Max κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι ασχολείστε με το Metal Gear Solid V, σίγουρα υπάρχουν και κάμποσοι από εσάς (σύμφωνα με τις πωλήσεις) που έχετε στα χέρια σας το παιχνίδι της Avalanche Studios. Μπορεί να θέλετε να κάνετε διάλειμμα επίσης από το παιχνίδι του Kojima με κάτι διαφορετικό, που δεν βασίζεται τόσο στο σενάριο και αντ' αυτού περιλαμβάνει πολύ scavenging, κυνηγητά με αυτοκίνητα και πανέμορφες εκρήξεις. Σύντομα θα επεκταθούμε στα παραπάνω με το Review μας, αλλά ως τότε, δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για όσους αφιερώνετε χρόνο στις αχανείς ερήμους του Mad Max.

1) Πρώτα απ' όλα αγοράστε το Jimmy Bar

Το Jimmy Bar είναι ο λοστός και πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα αγοράσετε με scraps. Ο λόγος είναι απλός. Θα το χρειαστείτε σε πάρα πολλές scavenging locations για να ανοίξετε σεντούκια και πόρτες, που θα σας οδηγήσουν σε περισσότερα scraps και επίσης δε θα χρειαστεί να επισκεφθείτε ξανά αυτές τις περιοχές για να τις ολοκληρώσετε 100%.

2) Χτίστε άμεσα τα Cleanup Crews

6V44-kwcJwC4.878x0.Z-Z96KYq
Τα ανταλλακτικά, scrap metal, είναι η βάση για τα πάντα στο παιχνίδι. Με αυτά θα κάνετε upgrade το αυτοκίνητό σας, με αυτά θα ξεκλειδώνετε διάφορα αντικείμενα και με αυτά θα κάνετε upgrade τον Max. Η συλλογή τους είναι αυτό που θα σας φάει τον περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι. Τι πιο εύλογο από το να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη για αυτό. Όταν καταστρέφετε εχθρικά οχήματα, αφήνουν πίσω τους scrap μετά τις εκρήξεις. Το να κατέβετε κάτω και να τα μαζέψετε καταντά βαρετό και τρώει χρόνο.

Τη στιγμή που θα μπείτε στο Stronghold του Jeet, μπορείτε να πάτε στον πάνω όροφο, στην άκρη και να βρείτε το project "Cleanup Crew". Κάντε το track και πηγαίνετε να μαζέψετε τα κομμάτια που χρειάζεται. Όταν το ολοκληρώσετε, δε θα χρειάζεται πλέον να κατεβαίνετε από το αυτοκίνητό σας για να μαζέψετε τα scrap parts από τα αντίπαλα οχήματα που έχετε καταστρέψει. Θα τα συλλέγει αυτόματα το Crew. Προσοχή, θα πρέπει να χτίσετε αυτό το project για κάθε Stronghold για να ισχύει στην περιοχή του καθενός, ενώ δε θα πρέπει να το μπερδέψετε με το Scrap Crew, το οποίο είναι λιγότερο χρήσιμο και σας δίνει scraps όσο περνάει η ώρα, ακόμα κι αν κλείσετε το παιχνίδι.

3) Τσεκάρετε και φροντίστε να ολοκληρώνετε τα challenges

Νωρίς σχετικά στο story, θα συναντήσετε τον Griffa, έναν περίεργο (απ' την άλλη, ποιος είναι normal σε αυτό το παιχνίδι) περιπλανώμενο με ένα καβούκι στην πλάτη, ο οποίος θα σας λύσει τα υπαρξιακά σας προβλήματα, αλλά το πιο σημαντικό: θα σας επιτρέψει να κάνετε upgrade στις ιδιότητες του Max. Οι ιδιότητες αυτές βελτιώνονται χρησιμοποιώντας Griffa points. Τα Griffa points τα κερδίζετε κάθε φορά που ολοκληρώνετε κάποιο challenge. Μην ανησυχείτε και πολύ, γιατί σχεδόν ό,τι και να κάνετε στο παιχνίδι, θα συντελλεί στο να ολοκληρώσετε challenges. Όμως αν παίζετε με έναν μόνο τρόπο ή με συγκεκριμένα gadgets συνέχεια, ενδέχεται να αφήσετε κάποια άλλα απ' έξω. Παίζοντας λοιπόν ποικιλοτρόπως και ελέγχοντας τα challenges, σας επιτρέπεται να κερδίζετε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους, βελτιώνοντας τον Max και κάνοντας τη ζωή σας πιο εύκολη.

4) Να έχετε πάντα ένα gas canister μαζί σας

_bP72M_9b4P_.878x0.Z-Z96KYq

Τα gas canisters έχουν πολλές χρήσεις στο παιχνίδι: χρησιμοποιούνται για να τους βάλετε φωτιά και να προκαλέσετε εκρήξεις, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν είτε ζημιά σε αντιπάλους, είτε σας ανοίγουν περάσματα. Άλλη χρήσιμη λειτουργια φυσικά είναι ότι μπορείτε να γεμίσετε ξανά το ρεζερβουάρ σας, αλλά και να γεμίσετε το ντεπόζιτο κάποιας μηχανής ανύψωσης των balloοns. Τα αερόστατα σας επιτρέπουν να βρίσκετε σημαντικές τοποθεσίες στο χάρτη και είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε σε μια νέα περιοχή. Κάποια απ' αυτά δε θα είναι άμεσα προσβάσιμα και ίσως χρειάζονται βενζίνη για να λειτουργήσουν, οπότε καλό θα είναι να έχετε πάντα ένα μπιτόνι μαζί σας.

5) Αφιερώστε χρόνο στα side missions

Η συγκεκριμένη συμβουλή είναι περισσότερο... κανόνας, καθώς το ίδιο το παιχνίδι δε θα σας αφήσει να προχωρήσετε και σας ωθεί από μόνο του να ολοκληρώσετε side missions. Σε κάποια σημεία, η main mission θα είναι κλειδωμένη και θα σας επιτρέπει να προχωρήσετε μόνο αν κάνετε upgrade τον Max ή το αυτοκίνητο, βρίσκοντας συγκεκριμένα μέρη μέσω των side missions. Επίσης, όπως σε όλα τα open-world games, καλό θα είναι να παίζετε συνδυάζοντας τις main με τις side, αλλά πολύ περισσότερο στο Mad Max, το οποίο μπορεί και να σας τιμωρήσει με τη δυσκολία του αν παίζετε μόνο Main, καθώς θα συναντήσετε "τοίχο" μπροστά σας.

6) Βελτιώστε το χειρισμό του Magnum Opus

Το αυτοκίνητό σας θα το χρησιμοποιήσετε σε τεράστιο ποσοστό στο παιχνίδι. Ίσως ο χειρισμός του να μη σας ενοχλήσει, αλλά σε 2 σημεία στην ιστορία μας, θα πρέπει να κερδίσετε 2 αγώνες. Για να κερδίσετε αυτούς τους αγώνες, καλό θα είναι το αυτοκίνητό σας να είναι πιο εύκολο στο χειρισμό. Αυτό γίνεται βελτιώνοντας τις αναρτήσεις (suspension) ή αν έχετε προσθέσει armor, να το σκεφθείτε να το αφαιρέσετε πριν τον αγώνα ή επίσης να βάλετε μικρότερη μηχανή.

7) Βελτιώστε σιγά σιγά το Adaptation ability

ZX9qNuaxEd46.878x0.Z-Z96KYq

Η βενζίνη θα σας χαρίζει από την αρχή πολλά χιλιόμετρα. Τόσα ώστε να μη χρειάζεται να σκέφτεστε το refuel συνεχώς. Από το σημείο όμως που θα ενσωματώσετε στο Magnum Opus το φλογοβόλο -το οποίο θα είναι και εξαιρετικά χρήσιμο- τότε η βενζίνη θα καταναλώνεται ταχύρυθμα. Θα έχετε αρκετό χρόνο μέχρι τότε, ώστε σιγά-σιγά, κουτάκι-κουτάκι, να βελτιώνετε το Adaptation ability, το οποίο επιτρέπει μικρότερη κατανάλωση βενζίνης, ώστε όταν αποκτήσετε το φλογοβόλο να μη σας φανεί απαγορευτική η χρήση του.

8) Βελτιώστε πρώτα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Η δύναμη και ο αποθηκευτικός χώρος πυρομαχικών για την καραμπίνα είναι must-have's, καθώς είναι one-shot-kill για τα αυτοκίνητα, όπως και για τις μάχες όταν είστε πεζοί. Επίσης, το Harpoon στο αυτοκίνητό σας καλό θα είναι να το βελτιώσετε κι αυτό σύντομα, αφού χρειάζεται για τα Scarecrows και για να αφαιρείτε κομμάτια/armor από τα αντίπαλα οχήματα. Τέλος η αύξηση των αμυνών σας με armor και έξτρα πανοπλίες για τον Max και το Magnum Opus επίσης είναι απαραίτητα για να επιβιώσετε.

9) Χρησιμοποιήστε την αυτόματη στόχευση όταν οδηγείτε

fafawf22tg

O Chumbucket μπορεί να στοχεύσει μόνος του. Το παιχνίδι δε σας το λέει, αλλά όταν έχετε επιλέξει το Harpoon την ώρα που οδηγείτε και πατήσετε το "Ο (PS4) / B (Xbox One", τότε ο Chumbucket εκτοξεύει μόνος του εκεί που θα επιλέξει εκείνος το Harpoon. Συνήθως η κρίση του είναι σωστή και θα επιλέξει τον οδηγό εάν μπορεί. Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει τις μάχες με τα αυτοκίνητα πολύ πιο ρευστές και δε χρειάζεται να σταματάτε και να γυρίζετε την κάμερα για να στοχεύετε.

10) "Κλέψτε" στα Death Races

Στα Death Races σας επιτρέπει το παιχνίδι να καταστρέψετε τα αντίπαλα οχήματα. Η καραμπίνα σας είναι το εργαλείο προς την γρήγορη άνοδο στην κορυφή. Μη νιώθετε τύψεις. Αν κολλήσετε σε κάποιο death race, μη χάσετε περαιτέρω χρόνο.

11) Μπορείτε να αλλάξετε τα controls σε alternate

Αλλάζοντας τα controls σε alternative, αλλάζετε τη θέση του L2/LT με το O/B, ώστε να πηδάτε και να πυροβολείτε με τα αντίθετα κουμπιά. Πιθανότατα κάποιους να τους βολέψει πολύ περισσότερο αυτό το scheme.

12) Εκμεταλλευτείτε τις καταιγίδες

2916015-madmax_carcombatduststorm

Οι καταιγίδες συμβαίνουν μία φορά κάθε ημέρα (μία φορά σε κάθε κύκλο ημέρας/νύχτας). Μπορεί να σας πετύχει την ώρα που πηγαίνετε στον προορισμό σας, όταν μάχεστε ή κάποια άλλη στιγμή. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καλυφθείτε και όταν τελειώσει η καταιγίδα να ψάξετε γύρω σας. Θα βρείτε κιβώτια με μεγάλο όγκο scraps. Εναλλακτικά μπορείτε να προσπαθήσετε να πετύχετε με το harpoon κάποιο κιβώτιο που θα δείτε να αιωρείται και να το κρατήσετε μέχρι να τελειώσει η καταιγίδα.

13) Θυμηθείτε το άλμα

Μπορεί να είναι εύκολο να το αγνοήσετε, αλλά ο Max μπορεί να πηδήξει. Χρησιμοποιώντας το L2/LT, μπορείτε να κάνετε αυτό το μικρό άλμα, το οποίο όμως μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε εκείνο το σημείο που δεν μπορούσατε για να βρείτε κάποιο scrap ή history relic.

14) Μην ασχοληθείτε με τα Convoy μέχρι να κάνετε upgrade το αυτοκίνητό σας

Τα Convoy θα είναι δύσκολα. Από το πρώτο ακόμα θα βρείτε δυσκολίες, ενώ το δεύτερο θα είναι ακατόρθωτο στην αρχή. Έχουν φλογοβόλα, πολλά οχήματα, βόμβες και άλλα πολλά. Καλό θα είναι να έχετε χτίσει το Magnum Opus σε άρμα προτού προσπαθήσετε να καταστρέψετε κάποια από αυτά.

15) Καταστρέψτε γρήγορα και αποδοτικά τα Camps

Τα Camps είναι αυτά που χαμηλώνουν πιο γρήγορα το δείκτη επιρροής των εχθρών σε κάθε περιοχή. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε όμως είναι να ελέγξετε πρώτα αν υπάρχει κάποιος πληροφοριοδότης στην περιοχή, ώστε να σας δώσει κάποια συμβουλή και στην πορεία να καταφέρετε να διεισδύσετε "αναίμακτα", ώστε να τους καταστρέψετε εκ των έσω. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα δικό τους αυτοκίνητο για να τους ξεγελάσετε και να μη σας επιτεθούν από μακρυά.

Ελπίζουμε να σας καλύψαμε με τα παραπάνω tips, ώστε να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη στο παιχνίδι. Ο τίτλος είναι εκπληκτικός και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να κατατροπώσετε τους εχθρούς σας, όπως εσείς νομίζετε. Τα διάφορα upgrading συστήματα επίσης μπορεί να σας μπερδέψουν, γι' αυτό προτείναμε τα παραπάνω. 'Till next time, καλό scavenging λοιπόν...

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1