WarioWare: Get It Together! - Review

by Παναγιώτης Τριάντης on 5 Οκτωβρίου 2021

It’s-a-me, Wario? Ο κύριος στα κίτρινα έκανε το ντεμπούτο του το 1992 στο Super Mario Land 2 και παρουσιάστηκε ως ανταγωνιστής του Mario. Δυο χρόνια αργότερα πρωταγωνιστεί στο πρώτο του παιχνίδι, Wario Land: Super Mario Land 3 και από τότε εμφανίζεται συχνά τόσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όσο και σε παιχνίδια του Super Mario, όπως το Super Mario 64 DS, Mario Kart και άλλα. Εκτός από την κύρια σειρά Wario Land, το 2003 έγινε το ντεμπούτο του WarioWare, μια νέα σειρά που κύριο χαρακτηριστικό της ήταν τα microgames. Ο γρήγορος ρυθμός του και τα… περίεργα microgames κίνησαν το ενδιαφέρον των παικτών, και από τότε βλέπουμε τουλάχιστον έναν τίτλο WarioWare σε κάθε κονσόλα της Nintendo. Το Switch δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός, και το Get It Together! φέρνει την τρέλα στη νέα κονσόλα της εταιρείας.

Για άλλη μια φορά, όλα ξεκινούν στην εταιρεία του Wario, ο οποίος προσπαθεί να βγάλει πολλά χρήματα. Από τα πλάνα της Diamond City βλέπουμε ουρά από κόσμο να περιμένει να αγοράσει το νέο μεγάλο χιτ στα video games, Super Pyoro, ενώ την ίδια στιγμή λίγο πιο κάτω, o Wario και η παρέα του προσπαθούν να φτιάξουν το επόμενο μεγάλο παιχνίδι. Με την ανάπτυξη του παιχνιδιού να έχει τελειώσει, ο Wario κάνει την προσπάθεια να παίξει, μόνο που όταν ξεκινάει, απορροφά όλους τους υπαλλήλους. Εκεί ανακαλύπτουμε πως υπάρχουν bugs στο παιχνίδι και πρέπει να τα “καθαρίσουμε”, ενώ παράλληλα πρέπει να σώσουμε και την ομάδα του Wario.

Δυστυχώς το story mode διαρκεί μόλις 2-3 ώρες και λειτουργεί σαν tutorial προκειμένου να μάθουμε τον χειρισμό κάθε χαρακτήρα, και να πάρουμε μια μικρή γεύση από τα microgames. Πάνω που οι ταχύτητες αρχίζουν να γίνονται διασκεδαστικές και να αυξάνεται η πρόκληση, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα boss και προχωράμε στην επόμενη πίστα, όπου επιστρέφουμε σε χαλαρούς ρυθμούς με μειωμένη δυσκολία. Αυτό ισχύει και σε πίστες σε προχωρημένο κομμάτι της ιστορίας. Θεωρούμε πως θα μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά σε αυτό το κομμάτι, ειδικότερα όταν βλέπουμε άλλα spin-offs, όπως το Mario Golf: Super Rush και Mario Tennis Aces, να δέχονται περισσότερη αγάπη στα story modes τους, με μεγαλύτερη διάρκεια, hubs και άλλα.

Ως προς το gameplay, σε αντίθεση με παλαιότερους τίτλους της σειράς, το Get It Together! δεν εκμεταλλεύεται κάποιες από τις λειτουργίες των JoyCons και χρησιμοποιεί τα κλασικά κουμπιά. Από τη μία είναι θετικό, μιας και κάνει τον τίτλο playable και στο Switch Lite, αλλά και γενικότερα στο handheld mode του Switch, από την άλλη θα μπορούσαμε να δούμε πολλά νέα πράγματα με το HD rumble και τις υπέρυθρες του δεξί JoyCon. Αντί για αυτά, έχουμε πάνω από 15 playable χαρακτήρες, με τον καθένα από αυτούς να λειτουργεί διαφορετικά. Από τον Wario που κινείται ελεύθερα και κάνει dash, μέχρι την 5-Volt που κοιμάται και κάνει astral projection προκειμένου να μετακινηθεί, έχουμε μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές ικανότητες που έχουν να κάνουν κυρίως με το πως κινείται ο χαρακτήρας και σε κάποιες περιπτώσεις, πώς επιτίθεται.

Αρχικά δίνεται η εντύπωση πως ορισμένα microgames είναι για συγκεκριμένους χαρακτήρες, κάτι που όμως δεν ισχύει. Όλα τα παιχνίδια μπορούν να ολοκληρωθούν από όλους τους χαρακτήρες, ωστόσο ορισμένοι έχουν πλεονεκτήματα και άλλοι μειονεκτήματα ανάλογα με το παιχνίδι. Τα microgames ξεπερνούν τα 200, ένας αρκετά καλός αριθμός, και καταφέρνουν να αποτυπώσουν για άλλη μια φορά το περίεργο αλλά αγαπημένο ύφος των παιχνιδιών που βλέπουμε στο WarioWare, είτε αυτό είναι μέσω αστείων καταστάσεων, είτε βοηθάμε αγαπημένους ήρωες παιχνιδιών της Nintendo να ολοκληρώσουν tasks. Οι κινήσεις που χρειάζονται μπορεί να είναι απλές, αλλά με την πίεση του χρόνου και ανάλογα με τον χαρακτήρα που έχουμε, μπορούμε εύκολα να μπερδευτούμε και να αγχωθούμε, πράγμα που μας κρατά σε εγρήγορση και κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Πέρα από το story mode, υπάρχουν ορισμένα modes που προσφέρουν replayability, προκλήσεις και ειδικά παιχνίδια για τοπικό multiplayer. Ας ξεκινήσουμε από το τέλος, με το Variety Pack να προσφέρει διαφορετικά mini-games από αυτά που παίζουμε στο κύριο παιχνίδι, κυρίως για να παίξουμε με την παρέα μας, ουσιαστικά ένα party mode για περισσότερη διασκέδαση, που πράγματι προσφέρει. Κλείνοντας με το κομμάτι των modes, έχουμε το Wario Cup, μία επιλογή με προκλήσεις που ανανεώνονται ανά μερικές βδομάδες, και οι παίκτες καλούνται να κάνουν το καλύτερο δυνατό σκορ. Το σκορ αυτό, πέρα από την επίδοση, μπορεί να επηρεαστεί και από το επίπεδο των χαρακτήρων που χρησιμοποιούμε. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί δίνοντας τους πράγματα που αγοράζουμε από το emporium, είτε τυχαία από ένα gacha machine, είτε από αυτά που εμφανίζονται στα ημερήσια items. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί η Nintendo θέλει ενεργή συνδρομή για ένα online mode που είναι καθαρά leaderboards και τίποτα παραπάνω.

Πέρα από το Wario Cup, λίγο ακόμη replayability βρίσκουμε στα missions τα οποία μας επιβραβεύουν με coins, τα οποία αργότερα χρησιμοποιούμε για να “ανεβάσουμε” τα στατιστικά των χαρακτήρων μας και να ξεκλειδώσουμε skins. Δυστυχώς, σαν κίνητρα αποτυγχάνουν να μας κινήσουν το ενδιαφέρον, και αν δεν ήμασταν fans της σειράς, ενδεχομένως να μην ασχολούμασταν παραπάνω με τον τίτλο.

To WarioWare: Get It Together! θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα δεδομένου πως μιλάμε για την ισχύ του Switch και όχι ενός 3DS. Τη στιγμή που έχουμε δει στο Nintendo DS (!) το WarioWare D.I.Y. το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να δημιουργήσουν τα δικά τους microgames, και spin-offs της Nintendo (σαν το Mario Tennis) να λαμβάνουν μεγαλύτερα σε διάρκεια story modes, θα λέγαμε πως το Get It Together δεν έλαβε την κατάλληλη αγάπη. Το παιχνίδι είναι άρτιο, άκρως διασκεδαστικό, και μένει πιστό σε ό,τι αγαπήσαμε στη σειρά, με πολλά και διασκεδαστικά microgames, ωστόσο αδυνατεί να κρατήσει κάποιον που δεν είναι γνώριμος με τη σειρά, μιας και το βασικό κίνητρο είναι απλά το να ξεκλειδώσει αμφιέσεις για τους χαρακτήρες.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

WarioWare: Get It Together! - Review

Συντάκτης
5 Οκτωβρίου 2021
Developer

Nintendo EPD, Intelligent Systems

Publisher

Nintendo

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

Nintendo Switch

Tested on

Nintendo Switch

Κυκλοφορία

10 Σεπτεμβρίου 2021

Είδος

Action

Θετικά

+ Πιστό στη "συνταγή WarioWare"
+ Εξαιρετικό χιούμορ
+ Ευχάριστος χαμός στο multiplayer
+ Πάνω από 200 microgames

Αρνητικά

- Μικρό Story Mode που λειτουργεί κυρίως σαν tutorial
- Τα κίνητρα για replayability δεν θα προσελκύσουν πολλούς
- Θα μπορούσε να είναι πολλά περισσότερα, κυρίως με τις δυνατότητες του Switch

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
Συνοψίζοντας

Το WarioWare: Get It Together! είναι άλλη μία απολαυστική προσθήκη στη σειρά με τον κλασικό γρήγορο ρυθμό του και το αλλόκοτο χιούμορ του. Με πάνω από 200 microgames και πολλαπλά modes για τοπικό multiplayer, σίγουρα θα βρει μια θέση στη συλλογή σας ως ένα party game, ωστόσο μένει εκεί. Με ένα ιδιαίτερα μικρό story mode, τα κίνητρα για να συνεχίσει να παίζει κάποιος, δεν είναι αρκετά για κάποιον που είναι νέος στη σειρά. Ταυτόχρονα, οι προσπάθειες που έχουμε δει στο παρελθόν δείχνουν πως ένας τέτοιος τίτλος σε ένα σύστημα όπως το Nintendo Switch θα μπορούσε να είναι πολλά περισσότερα.

7.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1