Warriors All-Stars

by Σταύρος Ζήσης on 13 Αυγούστου 2018

Warriors, η σειρά που έχει γίνει το "βούτυρο" και το "ψωμί" της Koei Tecmo και έχει καταφέρει να εισβάλει και σε άλλα franchises, όπως έγινε με το One Piece, το Berserk και το Dragon Quest Heroes, κάνοντας διάφορα πειράματα και αλλαγές στο gameplay για να ταιριάξει στο κλίμα τους. Μερικές προσπάθειες στέφθηκαν με επιτυχία, μερικές άλλες όχι και τόσο. Μια μέρα λοιπόν, έπειτα από την επιτυχία που γνώρισε το Warriors Orochi 3 Ultimate, η Koei Tecmo είπε ότι το επόμενο δικό της Warriors παιχνίδι δεν θα αρκεστεί μόνο στους guests από το Ninja Gaiden, όπως έγινε με το Orochi 3. Σε ποιους guests θα αρκεστεί; ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Το Warriors All-Stars είναι το παιχνίδι του οποίου η ύπαρξη οφείλεται καθαρά στο Rule of Cool. Βλέπεις τον William Adams του Nioh να κάνει team-up με τον Ryu Hayabusa του Ninja Gaiden και να ξεπαστρεύουν μαζί yokais και πλάσματα από τον κόσμο της σειράς Atelier με ευκολία. Τι άλλο θέλετε; Α, σωστά, δεν αρκεί μόνο αυτό. Για την ακρίβεια, το character roster του παιχνιδιού απαρτίζεται από 24 χαρακτήρες, παρμένους από όλες τις σειρές της Koei Tecmo. Ενώ έχουμε κάποιους κλασικούς, όπως τον Zao Yhun, από το Dynasty Warriors, τον Ryu και την Ayane, από το Ninja Gaiden, έχουμε και κάποιες πιο ασυνήθιστες επιλογές, όπως την Kasumi, από το Dead or Alive, την Arnice, από το Nights of Azure, τον William, από το Nioh και τον Oda Nobunyaga, από το Samurai Cats.

Κάποιοι άλλοι χαρακτήρες όμως ήταν πέρα για πέρα απρόσμενοι, όπως η Sophie και η Plachta, από το Atelier Sophie και o Hajime Arima, που είναι από μια σειρά παιχνιδιών που δεν βγήκε ποτέ εκτός Ιαπωνίας. Παρόλα αυτά, κανένας δεν ήταν πιο απρόσμενος από την Rio Rollins Tachibana, την casino dealer από το Rio Rainbow Gate, ένα PACHINKO! Κάποιες άλλες επιλογές χαρακτήρων όμως είναι περίεργες με την κακή έννοια. Ελάτε τώρα, σίγουρα υπάρχουν καλύτερες επιλογές για το Dead or Alive από τη Marie Rose και τη Honoka.

Πώς έφερε όμως η μοίρα στον ίδιο κόσμο όλους αυτούς τους χαρακτήρες; Σε έναν κόσμο που φαίνεται να κατοικείται αποκλειστικά από ανθρωπόμορφους σκύλους, ένα κορίτσι κάνει ένα τελετουργικό για να φέρει στον κόσμο της διάφορους ήρωες, με σκοπό να βοηθήσουν στη μάχη ενάντια σε μια αρχαία απειλή. Το τελετουργικό όμως κάπου στράβωσε στην πορεία και οι 24 αυτοί χαρακτήρες σκορπίστηκαν σε όλο τον κόσμο, έχοντας καταλήξει να υπηρετούν διαφορετικές φατρίες της ίδιας οικογένειας, με τον αρχηγό της καθεμιάς να θέλει την κυριαρχία για το δικό του λόγο. Δυστυχώς, η βασιλεία σε αυτόν τον κόσμο σημαίνει ότι δεν θα ζήσεις και πολύ για να τη χαρείς, εξαιτίας της απειλής που λέγαμε πιο πριν, οπότε ο καθένας θέλει να προστατέψει την υπόλοιπη φαμίλια και να θυσιαστεί, ώστε να μην επωμιστούν οι άλλοι αυτή την ευθύνη.

Ας είμαστε ειλικρινείς τώρα, κανένας δεν ενδιαφέρεται για το background. Όλοι ξέρουν ότι αποτελεί απλά μια δικαιολογία για να κάνετε τις αποστολές και να βρίσκετε περισσότερους χαρακτήρες. Και για αυτό το λόγο, μην περιμένετε και πολύ ανάπτυξη των original χαρακτήρων, πέρα από την τυπική προσωπικότητα που παρουσιάζουν στην αρχή. Το story mode έχει διάφορες καταλήξεις, ανάλογα με το τι αποστολές θα κάνετε ή δεν κάνετε και ανάλογα με τον χαρακτήρα που θα επιλέξετε στην αρχή. Ελπίζουμε να χαίρεστε να το κάνετε αυτό, γιατί δυστυχώς αυτό είναι το μοναδικό single-player mode που έχει το παιχνίδι.

Στην αρχή πιστεύαμε ότι το gameplay θα είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα Warriors hack and slash, ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε, αλλά η Omega Force έκανε ένα κάποιο ρετουσάρισμα στο συγκεκριμένο και τα πήγε περίφημα! Όλοι οι χαρακτήρες είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένοι και οι κινήσεις τους είναι πιστές στην "πηγή" τους, αλλά τώρα έχουν δεχθεί και κάποιες αναβαθμίσεις για να προσαρμοστούν στο ύφος του παιχνιδιού. Τρανταχτό παράδειγμα ο William, αφού στο Nioh το να πολεμάτε περισσότερους από 2 εχθρούς ταυτόχρονα είναι δύσκολο, ενώ εδώ είναι και εκείνος ένα one-man army, όπως και όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες.

Όσο ελλιπές κι αν είναι σε περιεχόμενο, το gameplay παραμένει πολύ διασκεδαστικό, κυρίως γιατί έχετε την ευκαιρία να παίξετε με όλους αυτούς τους χαρακτήρες. Το σύστημα με τα combos ακολουθεί τους κλασικούς συνδυασμούς από αδύναμες και δυνατές επιθέσεις και μια ειδική επίθεση, που διαφέρει από χαρακτήρα σε χαρακτήρα. Εκτός μάχης, έχετε την δυνατότητα να συζητάτε με τους υπόλοιπους χαρακτήρες που έχετε διαθέσιμους, να δέχεστε quests και να κάνετε παρέα στο μπάνιο με τους χαρακτήρες που έχετε ανεβάσει το επίπεδο δεσμών. Το να βλέπεις αυτούς τους χαρακτήρες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, είτε πρόκειται για free time events, είτε στα πλαίσια της ιστορίας, είναι ένα από τα highlights του παιχνιδιού.

Ενώ στον πυρήνα του το gameplay είναι πολύ καλό για στυλ Warriors, στην εκτέλεση τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάει καλύτερα. Στη διάθεσή σας έχετε έναν χάρτη, μέσω του οποίου βλέπετε τις διαθέσιμες αποστολές (κύριες και side). Που και που εμφανίζονται δευτερεύουσες αποστολές για μικρότερα levels, που χρησιμεύουν για να κάνετε level up τους νέους χαρακτήρες που στρατολογείτε, μιας και ξεκινούν όλοι από το level 1.

Το Warriors All-Stars ακολουθεί την κλασική φόρμουλα που σας τοποθετεί σε διάφορες πίστες, με χαρακτηριστικά από τους κόσμους που προέρχονται οι χαρακτήρες και η δουλειά σας είναι να παίρνετε υπό τον έλεγχό σας τις βάσεις των αντιπάλων. Παράλληλα, στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας να έχετε και τα defeat conditions για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως, κάτι που θα γίνεται συχνά. Δυστυχώς, η AI των απλών αντιπάλων εξακολουθεί να είναι απαράδεκτη. Πολλές φορές οι εχθροί, παρόλο που θα είναι στο ένα μέτρο από εσάς, δεν θα κάνουν καν τον κόπο να σας επιτεθούν και απλά θα περιμένουν εσάς να τους ρίξετε ξύλο.

Οι μόνοι για τους οποίους θα πρέπει να ανησυχείτε είναι οι εχθρικοί ήρωες, που είναι οι μόνοι που θα σας αναγκάσουν να σκεφτείτε στρατηγικά για το πότε να χρησιμοποιείτε το block ή ότι άλλο σας δίνει το παιχνίδι. Δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και για την AI του δικού σας στρατού, ο οποίος βγαίνει εκτός μάχης το ίδιο εύκολα με τους αντιπάλους σας. Σε πολλές περιπτώσεις, θα αναλάβετε να σώσετε δικούς σας αρχηγούς, οι οποίοι θα βρίσκονται σε εντελώς αντίθετες κατευθύνσεις. Το πρόβλημα είναι ότι για να πάτε από το ένα μέρος στο άλλο κάνετε πάρα πολλή ώρα, με αποτέλεσμα οι αρχηγοί να πεθαίνουν πριν καν προλάβετε να φτάσετε στο πλευρό τους. Επιπλέον, δεν είναι ασφαλές να αφήνετε τις βάσεις σας υπό την προστασία τους και έτσι χρειάζεται να τριγυρνάτε διαρκώς, ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνουν ζωντανοί.

Σε κάθε μάχη, μπορείτε να πάρετε μαζί σας μέχρι και 4 συμμάχους και να εκμεταλλευτείτε κάποιους καινούργιους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Η πρώτη από τις καινούργιες προσθήκες είναι ο μετρητής Bravery, που δείχνει περίπου σε τι επίπεδο βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή, σε σχέση με τους αντιπάλους, σε θέμα δύναμης, για να ξέρετε κι εσείς, να μην πάτε κατευθείαν στα βαθιά. Στη μάχη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα special skills των άλλων παικτών της ομάδας σας, εφόσον δείτε ότι στην περίσταση που βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή χρειάζεται κάτι διαφορετικό από το special skills του δικού σας χαρακτήρα. Ανάλογα με το ποιους χαρακτήρες έχετε στην ομάδα, θα είναι διαθέσιμα και κάποια combination skills, που χρειάζονται 2 χαρακτήρες και είναι καταστροφικά!

Επιπλέον, ανάλογα με το πόσο υψηλός είναι ο μετρητής Bravery, μπορείτε να αναλαμβάνετε και τον έλεγχο των συμπαικτών σας, αντί να χρησιμοποιείτε το skill τους (αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να αλλάξετε παίκτη κατά τη διάρκεια της πίστας) και ουσιαστικά, να δημιουργήσετε μια γραμμή από... μηχανές του κιμά, που επιτίθενται ταυτόχρονα σε ότι βρίσκεται μπροστά τους. Το καλύτερο νέο feature του παιχνιδιού όμως, είναι το Fever mode.

Για κάθε 1000 εχθρούς που σκοτώνετε θα σας δίνεται ένα αστέρι, με το οποίο ενεργοποιείτε το Fever Mode. Κατά τη διάρκεια του Fever mode, οι εχθροί πολλαπλασιάζονται και όσο περισσότερους σκοτώνετε, οι συμπαίκτες σας θα αρχίσουν να ζητωκραυγάζουν, ενώ στο τέλος του παίρνετε και περισσότερα αντικείμενα από τους εχθρούς. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε να κάνετε με δύσκολους αντιπάλους, οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε καλά που θα το χρησιμοποιήσετε ή αν θα το κρατήσετε για μετά.

Μια ακόμα προσθήκη είναι και το σύστημα των δεσμών και των καρτών. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τους συμπαίκτες σας στη μάχη και εκπληρώνετε τα quests τους, τόσο αυξάνεται και το Bond level, που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε νέα passive skills και να αποκτήσετε κάρτες. Το σύστημα με τις κάρτες θυμίζει αρκετά το crafting αντικειμένων άλλων παιχνιδιών. Αν έχετε μια κάρτα που έχει χώρο για επιπλέον skills, μπορείτε με τη χρήση αντικειμένων να φτιάξετε το skill της αρεσκείας σας και όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη κάρτα, τόσο περισσότερο ανεβαίνει και το affinity και η χρησιμότητα της. Αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν σας αναγκάζει κανείς να χρησιμοποιήσετε τις κάρτες για να τα βγάλετε πέρα με τις αποστολές. Είναι απλά κάτι έξτρα, που θα μπορούσε να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

Στο τεχνικό κομμάτι, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Πέρα από την πιστή απεικόνιση των χαρακτήρων, είναι ολοφάνερο ότι το παιχνίδι εκτός από έλλειψη σε modes, στερείται και φαντασίας. Ο σχεδιασμός των εχθρών είναι απογοητευτικός και η ποικιλία των επιπέδων πάρα πολύ μικρή. Το πιο πιθανό είναι ότι, αν δεν βρείτε μονότονο το gameplay, τότε σίγουρα θα βρείτε μονότονο το να κάνετε τα ίδια πράγματα, στα ίδια ακριβώς επίπεδα. Ακόμα και αρτιστικά, τα επίπεδα είναι μέτρια σε εμφάνιση.

Σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα του ασταθές frame rate. Δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά χαλάει κάπως την αρκετά ομαλή εμπειρία του παιχνιδιού, ειδικά όταν γυρνάτε την κάμερα σε άλλη κατεύθυνση. Το χειρότερο είναι ότι, δεδομένου του τεχνικού επιπέδου του συγκεκριμένου franchise, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν τέτοια προβλήματα, ειδικά αν σκεφτούμε ότι άλλα, πιο απαιτητικά σε γραφικά, παιχνίδια της Koei Tecmo λειτουργούν άψογα, κάνοντας το Warriors All-Stars να μοιάζει πιο πολύ με πρόχειρη δουλειά και σίγουρα με ένα από τα πιο κακά, τουλάχιστον σε θέμα optimization, παιχνίδια της σειράς. Ακόμα και ο τρόπος παρουσίασης της ιστορίας γίνεται μόνο μέσα από στατικές εικόνες, ενώ σε πολλές σκηνές μάλιστα δεν υπάρχει καν voice acting.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Warriors All-Stars

Συντάκτης
13 Αυγούστου 2018
Developer

Omega Force

Publisher

Koei Tecmo

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4 / PlayStation Vita

Tested on

Playstation 4 Pro

Κυκλοφορία

1 Σεπτεμβρίου 2017

Είδος

Hack and slash, Action

PEGI

12

Θετικά

+ Πολύ διασκεδαστικό hack and slash
+ Απρόσμενο βάθος για Warriors παιχνίδι
+ Το cast και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χαρακτήρων

Αρνητικά

- Μικρά frame drops
- Το story mode είναι το μόνο single-player mode που υπάρχει και τελειώνει γρήγορα
- Κακή AI

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
Συνοψίζοντας

Αν και αρκετά διασκεδαστικό, ο μόνος τρόπος που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το Warriors All-Stars με λίγες λέξεις είναι ως απλά άλλη μια, κάπως άνω του μετρίου, προσθήκη στη σειρά Warriors της Koei Tecmo. Δυστυχώς, το πολύ καλά υλοποιημένο gameplay του δεν φτάνει για να αντισταθμίσει την έλλειψη περιεχομένου, αφού πέρα από το story mode, το οποίο δεν θα σας πάρει και πολύ για να ολοκληρώσετε, δεν μένουν πολλά πράγματα να κάνετε.

Σε συνδυασμό με το βαρετό level design και την αδιάφορη ιστορία, το μόνο πράγμα που θα θέλει να δει ο κάθε οπαδός της Koei Tecmo (πέρα από το gameplay), είναι το πως αλληλεπιδρούν όλοι αυτοί οι χαρακτήρες μεταξύ τους, κάτι που είναι δυνατόν μόνο σε αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Γενικά, το Warriors All-Stars δεν το λες και απογοήτευση, αλλά δεν είναι και κάτι το συνταρακτικό. Στον πυρήνα του υπάρχει κάτι που όντως αξίζει για κάθε fan των Warriors παιχνιδιών και ελπίζουμε να θέσει τα θεμέλια ώστε η Koei Tecmo να συνεχίσει τη συγκεκριμένη σειρά και να διορθώσει ότι δεν πήγε καλά εδώ. Μέχρι τότε, proceed with caution.

7.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1