We Happy Few (Xbox Game Preview build)

by Παναγιώτης Τριάντης on 1 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά την ενδιαφέρουσα ιστορία του Contrast, που κυκλοφόρησε το 2013, η Compulsion Games επιστρέφει με έναν νέο τίτλο που δεν είναι άλλος από το We Happy Few. Πρόκειται για ένα survival game, που τοποθετείται στην Αγγλία της δεκαετίας του 1960 και συγκεκριμένα στην πόλη Wellington Wells, ύστερα από ένα τραγικό συμβάν που προκάλεσαν οι ίδιοι οι πολίτες και προσπαθούν να ξεχάσουν παίρνοντας “χαρά” μέσα από χάπια.

8-31-2016_11-19-33_AM

Η ιστορία του We Happy Few ξεκινά με τον ήρωα να βρίσκεται σε ένα γραφείο, να ξεχωρίζει το ποια άρθρα παραμένουν όπως είναι και προχωρούν στην εκτύπωση και ποια απορρίπτονται επειδή δε βοηθούν στην “χαρά” των πολιτών. Καθώς βλέπει ένα άρθρο που σχετίζεται με τον νεκρό του αδερφό, αποφασίζει να μη λάβει την δόση του από τα χάπια που του δίνουν χαρά, κάτι που σύντομα γίνεται αντιληπτό από τους συνάδελφους του και έχει ως αποτέλεσμα το διωγμό του ήρωα, αφού πλέον θεωρείται ένας downer, δηλαδή κάποιος που βρίσκεται σε κατάσταση κατάθλιψης. Κάπως έτσι, ο ήρωας μας καταλήγει σε ένα safe house, όπου θα είναι και η ουσιαστική αρχή της περιπέτειας του.

Με κάμερα πρώτου προσώπου, ο ήρωας βρίσκεται κλειδωμένος στο safe house αναγκασμένος να εξερευνήσει τον χώρο γύρω του, προκειμένου να ξεκλειδώσει την έξοδο και να δει πού βρίσκεται. Αφού βγει από την καταπακτή, διαπιστώνει πως βρίσκεται σε ένα νησί που ονομάζεται Garden και αποτελεί και την αρχική περιοχή του τίτλου. Το συγκεκριμένο νησί λειτουργεί ως άσυλο για τους downers και κύριος στόχος του χαρακτήρα είναι να αποδράσει από αυτό. Μέσα στην πόλη του νησιού ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με διάφορους NPCs, οι οποίοι έχουν ξεχωριστά ονοματεπώνυμα, στην προσπάθεια τους να ξεχωρίσουν από το να είναι αόριστοι πολίτες, κάτι που όμως δεν πετυχαίνει ιδιαίτερα. Η περιοχή είναι γεμάτη με αντικείμενα που μπορεί να συλλέξει ο παίκτης, προκειμένου να δημιουργήσει πράγματα μέσω του crafting system, σπίτια τα οποία μπορεί να επισκεφτεί και να… κλέψει πράγματα, κάτι που θα οδηγήσει σε μάχες μεταξύ του ήρωα και των κατοίκων, αλλά και events - αποστολές που ενεργοποιούνται, όταν ο παίκτης είναι αρκετά κοντά στο σημείο ενδιαφέροντος. Εκτός των events υπάρχουν και κύριες αποστολές προκειμένου να προχωρήσει η κεντρική ιστορία.

Το We Happy Few περιλαμβάνει ένα απλοϊκό σύστημα μάχης, που αποτελείται από μπουνιές, χτυπήματα με όπλα, όπως ένα φτυάρι, αλλά και σπρωξίματα προκειμένου να αποδράσετε από κάποιον εχθρό. Εκτός της μάχης υπάρχει και ένα crafting system, το οποίο είναι διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεται ο παίκτης και λειτουργεί με συνταγές, οι οποίες να αφορούν φάρμακα, όπλα, στολές και άλλα. Νέες συνταγές εμφανίζονται είτε όταν βρεθούν ως pick up items, είτε όταν γίνεται pick up ένα νέο item. Ως survival τίτλος, ο ήρωας έχει κάποιες συγκεκριμένες μπάρες, οι οποίες καλύπτουν τις βασικές του ανάγκες και θα πρέπει να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα. Κάποιες από τις μπάρες αυτές αφορούν την κούραση του ήρωα, την πείνα και τη δίψα, με διάφορα status effects, όπως τροφικές δηλητηριάσεις και αρρώστιες να κάνουν την εμφάνιση τους και να πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η ατμόσφαιρα μεταδίδεται στον παίκτη με μεγάλη επιτυχία, καθώς η... απελπισία των πολιτών και το κατεστραμμένο περιβάλλον, σε συνδυασμό με τη μουσική καταφέρνουν να σε “κατεβάσουν” ψυχολογικά και από την άλλη να σε τρομάζει η υποτιθέμενη χαρά εξαιτίας του πόσο ψεύτικη είναι. Ο ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με πολλές και διαφορετικές καταστάσεις, καθώς περιφέρεται σε περιοχές με downers, αλλά και “χαρούμενες” μεριές, στην προσπάθεια του να επιστρέψει στην κεντρική πόλη.

Μπορεί ο τίτλος να είναι σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο φαίνεται πως έχει προοπτικές να αποτελέσει μία από τις μεγάλες κυκλοφορίες του επόμενου έτους με τον ξεχωριστό του χαρακτήρα, αν αναλογιστεί κανείς πως το περιεχόμενο του πρόκειται να αυξηθεί κατά πολύ με τρεις διαφορετικές ιστορίες που δεν είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, αλλά και νέες περιοχές προς εξερεύνηση.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Compulsion Games για τις ανάγκες του Preview.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

We Happy Few (Xbox Game Preview build)

Author

Παναγιώτης Τριάντης

Developer

Compulsion Games

Publisher

Compulsion Games

Πλατφόρμες

PC / Xbox One / Linux / OS X

Tested on

Xbox One

Κυκλοφορία

2017

Είδος

Survival

PEGI

18

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1