World of Warriors

Let Battle Commence
by Βασίλης Τατσιόπουλος on 2 Απριλίου 2018

Το World of Warriors είναι ένα mobile game, που κυκλοφόρησε το 2014. Ήταν ένα μείγμα RPG, turn based μάχης, microtransactions και συλλογής υλικών. Το παιχνίδι τώρα κυκλοφορεί σε PS4, αρκετά αλλαγμένο και προσαρμοσμένο ώστε να παίζει σε κονσόλα.

Οι δύο εκδοχές του World of Warriors έχουν πολλά κοινά στοιχεία: επιλέγουμε χαρακτήρες από μία καθόλου μικρή λίστα πολεμιστών (βασισμένων σε αντίστοιχους από την παγκόσμια ιστορία) και μονομαχούμε. Αυτό είναι το κεντρικό concept του παιχνιδιού. Ξεκινώντας, μας παρουσιάζει τα βασικά mechanics μέσω ενός tutorial και μετά μας αφήνει να δοκιμάσουμε την τύχη μας στις διάφορες μονομαχίες. Αρχικά, έχουμε δύο χαρακτήρες. Για να ξεκλειδώσουμε τους υπόλοιπους πρέπει να κερδίζουμε μάχες και να μαζεύουμε συγκεκριμένα αντικείμενα. Οι πολεμιστές που γίνονται διαθέσιμοι κάθε φορά που τους αγοράζουμε, είναι τυχαίοι.

Εκτός από τη συλλογή των παραπάνω αντικειμένων, μαζεύουμε και μερικά ακόμη υλικά, με τα οποία εκμεταλλευόμαστε το σύστημα crafting του παιχνιδιού· δημιουργούμε φίλτρα και άλλα αντικείμενα με τα οποία εξοπλίζουμε τους μαχητές μας. Κάθε ένας, έχει δικές του χαρακτηριστικές ιδιότητες και στατιστικά. Υπάρχουν τα διάφορα combos που γίνονται διαθέσιμα όσο ανεβαίνουμε level με τον εκάστοτε χαρακτήρα. Ακόμη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές κινήσεις του καθενός. Τέλος, κάθε πολεμιστής χαρακτηρίζεται από ένα στοιχείο της φύσης, το οποίο έχει αδυναμία σε κάποιο και υπερτερεί απέναντι άλλου. Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, το World of Warriors αποκτά λίγο περισσότερο βάθος, μην περιμένετε όμως περίπλοκα mechanics που απαιτούν σκέψη. Τα πάντα είναι και παραμένουν απλά και επιφανειακά.

Απλό είναι και το ίδιο το gameplay. Οι μάχες μοιάζουν με ένα βασικής μορφής brawler και δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα νέο και ιδιαίτερο, όσον αφορά στα mechanics τους. Παρόλα αυτά, έχει γίνει μία καλή προσπάθεια, η οποία στηρίζεται σε συστήματα και μηχανισμούς που θυμίζουν περισσότερο party game. Οι διάφορες πίστες στις οποίες μονομαχούμε, έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά που επηρεάζουν το gameplay. Ενώ πολεμάμε τους αντιπάλους μας, έχουμε και άλλα, παράλληλα objectives. Μπορεί να πρέπει να σκοτώσουμε μία τεράστια αράχνη, να χρειάζεται να εκμεταλλευτούμε ένα τεράστιο άγαλμα ή να λύσουμε πολύ απλούς γρίφους παρατήρησης.

Τα mini games είναι αρκετά διασκεδαστικά και προσφέρουν την απαραίτητη ποικιλία ώστε το παιχνίδι να μην γίνει βαρετό. Κάθε κόσμος που θα παίξουμε στο σύντομο campaign, έχει δικές του πατέντες και μηχανισμούς. Δυστυχώς, τα πάντα επαναλαμβάνονται. Τα mini games είναι πολύ λίγα αριθμητικά. Σε κάθε κόσμο, παίζουμε εναλλάξ την ίδια πίστα, απλά δυσκολότερη κάθε φορά. Είναι κρίμα, γιατί το παιχνίδι πλαισιώνεται από μερικές διασκεδαστικές ιδέες και το gameplay του μπορεί να τις στηρίξει σε έναν καλό βαθμό. Απλώς, απαιτούνταν περισσότερες δραστηριότητες.

Η AI των εχθρών, σε κάθε επανεμφάνιση της ίδιας πίστας, γίνεται καλύτερη και πιο απαιτητική, όμως ποτέ δεν φτάνει σε υψηλά επίπεδα. Οι αντίπαλοι, συνήθως αναλώνονται σε απλές επιθέσεις εναντίον μας και δεν ασχολούνται με τα objectives. Γενικά, το single player κομμάτι είναι μικρό και πολύ εύκολο. Πιο εύκολο ακόμα, γίνεται όταν συνειδητοποιήσουμε πως οι διάφοροι μηχανισμοί που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πολύ εύκολο να υποστούν κατάχρηση εκ μέρους μας, μη δίνοντας στους εχθρούς ελπίδες.

Φυσικά, υπάρχει και multiplayer, είτε θέλουμε να παίξουμε συνεργατικά, είτε ως αντίπαλοι, online αλλά και από τον καναπέ μας.

Οι μάχες σε γενικές γραμμές είναι διασκεδαστικές, όμως δεν είναι χωρίς προβλήματα, το κυριότερο εκ των οποίων είναι τα περίεργα hit boxes. Πολλές φορές αναφωνήσαμε ‘’αφού το πέτυχα’’, ενώ το παιχνίδι είχε άλλη γνώμη. Ιδίως όταν πρέπει να χτυπήσουμε κάποιο αντικείμενο, όπως τον μοχλό από ένα κανόνι, τα hit boxes δεν είναι καθόλου σωστά τοποθετημένα και χαλάνε τη ροή της μονομαχίας.

Οπτικά, το παιχνίδι αποτελεί μία καλή μεταφορά από mobile game σε παιχνίδι κονσόλας. Η καταγωγή του είναι προφανής, όμως έχει ανανεωθεί αρκετά και δείχνει όμορφο. Ο σχεδιασμός τοποθεσιών και χαρακτήρων είναι συμπαθητικός και ταιριάζει πολύ στο ύφος που θέλει το World of Warriors να πετύχει. Τεχνικά προβλήματα δεν παρατηρήσαμε· τα πάντα λειτουργούσαν όπως έπρεπε. Μόνο τα αγγλικά και η σύνταξή τους, ήταν κάπως περίεργα και δεν ξέρουμε τι ευθύνεται για αυτό, όμως δεν μας ενόχλησε ιδιαίτερα καθώς δεν υπάρχουν ουσιαστικοί διάλογοι ή σενάριο.

Στον ηχητικό τομέα, παρουσιάζονται παράδοξες επιλογές. Η μουσική του World of Warriors είναι απόλυτα ικανοποιητική, ταιριαστή και καθόλου κουραστική. Τα ηχητικά εφέ κάνουν τη δουλειά τους. Το πρόβλημα βρίσκεται στην ένταση του ήχου, η οποία δεν αλλάζει. Η μουσική και τα ηχητικά εφέ ακούγονται αρκετά χαμηλά σε ένταση και επισκιάζονται από την κάπως εκνευριστική φωνή του εκφωνητή, η οποία για κάποιο λόγο είναι στη διαπασών.

Μία πολύ καλή επιλογή της εταιρείας ανάπτυξης, έγινε στον τομέα της προόδου και της απόκτησης αντικειμένων. Ενώ η mobile εκδοχή του World of Warriors είχε microtransactions, εδώ δεν υπάρχει ούτε ίχνος τους. Τα πάντα αποκτούνται με in-game υλικά, κάτι το οποίο είναι πολύ θετικό, ιδίως εφόσον το παιχνίδι δεν διατίθεται δωρεάν. Βέβαια, αναρωτιέται κανείς αν θα έπαιζε περισσότερος κόσμος με ένα free to play μοντέλο παιχνιδιού. Αφού όμως δεν είναι έτσι, μας χαροποιεί η έλλειψη δυνατότητας χρήσης πραγματικών χρημάτων. Η απόκτηση αντικειμένων και χαρακτήρων γίνεται αρκετά εύκολα και δεν κουράζει.

Το World of Warriors, είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι το οποίο συνδυάζει χαρακτηριστικά brawler με τακτικές από party game. Τα mechanics του είναι, δυστυχώς, πολύ λίγα για να κρατήσει το ενδιαφέρον μας όσο θα θέλαμε, όμως αυτά τα λίγα που κάνει τα πετυχαίνει επάξια, παρά τα προβλήματά του.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.


Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

World of Warriors

Συντάκτης
2 Απριλίου 2018
Developer

Mind Candy / Saber Interactive

Publisher

Sony Interactive Entertainment / Fracture Games

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PS4 / iOS / Android

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

21 Μαρτίου 2018 (PS4)
4 Νοεμβρίου 2014 (iOS / Android)

Είδος

Action

PEGI

7

Θετικά

+ Συμπαθητικός οπτικός τομέας
+ Διασκεδαστικά στοιχεία από party games
+ Δεν έχει microtransactions
+ Μεγάλη λίστα από χαρακτήρες και κάποιο customization

Αρνητικά

- Πολύ απλά mechanics
- Συνεχής επανάληψη στις πίστες
- Η φύση του ως mobile παιχνίδι είναι προφανής
- Κακοφτιαγμένα hit boxes

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.5
Συνοψίζοντας

Το World of Warriors είναι μεταφορά ενός mobile παιχνιδιού στο PS4 και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Παρόλα αυτά, το περιεχόμενό του είναι αρκετά διασκεδαστικό και η προσθήκη party game τακτικών μία πολύ καλή επιλογή. Αν είχε περισσότερο υλικό και λιγότερη επανάληψη, θα μας κρατούσε για περισσότερο καιρό.

6.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1