WRC 8

Το κορυφαίο της σειράς
by Άρης Φουρναράκης on 26 Σεπτεμβρίου 2019

Η σειρά παιχνιδιών WRC βρίσκεται στο προσκήνιο 19 ολόκληρα χρόνια, παρόλο που οι περισσότεροι τίτλοι της σειράς ήταν αμφιβόλου ποιότητας. Έχοντας αλλάξει τρεις φορές developer (Evolution Studios, Milestone, Kylotonn) μέχρι να την αναλάβει η γαλλική εταιρία, η επίσημη σειρά της FIA για το WRC δεν βρισκόταν στις προτιμήσεις του κοινού που ήθελε να παίξει ένα καλό παιχνίδι rally.

Τα τελευταία χρόνια όμως η Kylotonn έχει κάνει σημαντικές αλλαγές στους WRC τίτλους που κυκλοφορεί, με τις πωλήσεις να πηγαίνουν καλύτερα απ’ ότι στο παρελθόν. Μετά το βελτιωμένο WRC 7 που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2017, η γαλλική εταιρία αποφάσισε να κάνει διάλειμμα ενός χρόνου ώστε να μας παρουσιάσει ένα πραγματικά καλό και βελτιωμένο WRC 8. Το αν το κατάφερε θα το δούμε στη συνέχεια.

Η μεγαλύτερη αλλαγή που παρατηρείται στο WRC 8 είναι σίγουρα το ανανεωμένο career mode. Έχουμε ξεφύγει από τα απλά μενού και πλέον υπάρχει ένας πλήρης χώρος (θυμίζει αρκετά sims) που λειτουργεί σαν το κεντρικό hub της καριέρας σας. Το κάθε δωμάτιο διαθέτει και μια διαφορετική λειτουργία, όπως αυτή του γκαράζ και των τεχνικών για το αυτοκίνητο, της διεύθυνσης της ομάδας, της διαρρύθμισης της ομάδας που θα αποτελείται το crew σας σε κάθε αγώνα κλπ. Με αυτόν τον τρόπο, η Kylotonn έχει καταφέρει να μετατρέψει μια αρκετά μοναχική εμπειρία, όπως ένας αγώνας rally, σε κάτι αρκετά πιο διασκεδαστικό, αφού θα έχετε να ανησυχείτε για πολύ περισσότερα πράγματα πέρα από τις επιδόσεις σας στον δρόμο.

Η ομάδα σας διαθέτει έξι θέσεις για να τις γεμίσετε με τεχνικούς που επιδιορθώνουν τις ζημιές του αυτοκινήτου σας ανάμεσα στους αγώνες σε μικρότερο χρόνο, μετεωρολόγους για προβλέψεις καιρού, ατζέντηδες οι οποίοι θα σας κλείσουν καλύτερες δουλείες και συμβόλαια κ.α. Όλοι αυτοί, μαζί με εσάς και τον συνοδηγό σας, λειτουργούν σαν ομάδα σε κάθε event. Αν συμμετάσχετε σε πολλά συνεχόμενα events, τότε το team σας κουράζεται και δεν μπορεί να αποδώσει όπως πρέπει στην προετοιμασία των αγώνων. Οι τεχνικοί θα καθυστερούν, οι μετεωρολόγοι θα κάνουν λάθος προγνώσεις κλπ. Οπότε μεταξύ των αγώνων θα πρέπει να φροντίζετε να υπάρχουν και μέρες ξεκούρασης για να αναπληρώσει δυνάμεις η ομάδα σας.

Εκτός από τα παραπάνω, πλέον υπάρχει και ένα αρκετά μεγάλο skill tree, στο οποίο με κάθε επίπεδο που ανεβαίνετε μπορείτε να αναβαθμίσετε αρκετά πράγματα που αφορούν την ομάδα σας. Από το να δουλεύουν πιο γρήγορα οι τεχνικοί, μέχρι αυξήσεις στα λεφτά και στην εμπειρία που θα κερδίζετε με κάθε αγώνα. Το συγκεκριμένο feature το έχουμε δει και στα παιχνίδια της F1 και στο WRC 8 λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Πέρα από το career, μπορείτε να παίξετε εξ ολοκλήρου την κανονική σεζόν του WRC, ενώ μπορείτε να συμμετάσχετε και σε εβδομαδιαία online challenges, αλλά και διάφορα eSports πρωταθλήματα που εμφανίζονται ανά διαστήματα.

Στο WRC 8 μπορείτε να βιώσετε την πλήρη σεζόν του πρωταθλήματος της FIA, με τις official ομάδες και διαδρομές του. Από χώρες κάνουν την εμφάνισή τους και οι 14 του πρωταθλήματος, με την Πολωνία να έχει αφαιρεθεί και να έχουν προστεθεί η Τουρκία και η Χιλή. Οι διαδρομές που συναντάμε σε αυτές τις χώρες δεν είναι τελείως καινούργιες αφού αρκετές τις συναντήσαμε και στο WRC 7, ενώ κάποιες είναι και αντεστραμμένες. Ανεξαρτήτως, όλες οι διαδρομές έχουν βελτιωθεί και αναπαριστώνται με μεγάλη πιστότητα μέσα στο παιχνίδι.

Τα αυτοκίνητα και οι ομάδες που θα συναντήσετε αφορούν τα πρωταθλήματα των WRC, WRC και WRC Junior, ενώ κάνουν την εμφάνισή τους και κάποια πιο ιστορικά μοντέλα (βέβαια είναι μόλις τέσσερα). Σε αυτόν τον τομέα το DiRT Rally 2 παραμένει ο βασιλιάς του είδους, καθώς το πολύ μικρό γκαράζ του WRC 8 δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του.

Όσον αφορά το gameplay του τίτλου, η Kylotonn έχει κάνει εξαιρετική δουλεία στα physics και στην αίσθηση που αφήνουν τα αυτοκίνητα στο οδόστρωμα. Η διαφορά στις κατηγορίες είναι αισθητή με την πρώτη γκαζιά και οι διαφορετικοί τύποι οδοστρώματος κάνουν τα αυτοκίνητα να συμπεριφέρονται τελείως απρόβλεπτα. Πλέον η τοποθέτηση των σωστών ελαστικών τόσο για τον καιρό, όσο και για το οδόστρωμα του επόμενου αγώνα, είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Μια ακόμα προσθήκη, σε σχέση με τον προηγούμενο τίτλο, είναι η δυναμική αλλαγή του καιρού. Οι βροχές και οι ομίχλες είναι κάτι παραπάνω από εικαστική παρέμβαση πλέον, καθώς δυσκολεύουν τόσο την όραση, όσο και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σας. Αν δεν εξοικειωθείτε σε κάθε είδος καιρικών συνθηκών, θα βλέπετε το αυτοκίνητο σας εκτός πίστας αρκετά συχνά.

Η δυσκολία του παιχνιδιού έχει επίσης ανέβει αισθητά, ακόμα και στο πιο εύκολο επίπεδο δυσκολίας, σε σημείο που θυμίζει αρκετά το DiRT, οπότε ακόμα και οι βετεράνοι του είδους θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες μέχρι να προσαρμοστείτε.

Οπτικά το WRC 8 εντυπωσιάζει κατά το ήμισυ. Από τη μια, οι διαδρομές και τα οδοστρώματα, τα εφέ του καιρού, οι αντανακλάσεις του ήλιου στο νερό και η διάχυση του φωτός μέσα από τα κλαδιά των δέντρων είναι εντυπωσιακά. Από την άλλη όμως, τόσο τα μοντέλα των αυτοκινήτων, όσο και το μοντέλο ζημιών, μοιάζουν αρκετά με το WRC 7 με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν είναι άσχημα, αλλά δεν θυμίζουν σε καμιά περίπτωση παιχνίδι του 2019 ή άλλα παιχνίδια του είδους.

Ηχητικά το WRC 8 βρίσκεται για άλλη μια φορά σε κορυφαίο επίπεδο, με τα αυτοκίνητα να ακούγονται τελείως διαφορετικά το ένα με το άλλο και το "μούγκρισμα" των εξατμίσεων, καθώς και η επαφή με το οδόστρωμα, να είναι απολύτως ρεαλιστικά.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την IGE S.A. για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

WRC 8

Συντάκτης
26 Σεπτεμβρίου 2019
Developer

Kylotonn

Publisher

Bigben Interactive

Διανομή

IGE S.A.

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

5 Σεπτεμβρίου 2019

Είδος

Racing

PEGI

3

Θετικά

+ Ανανεωμένο και πλούσιο σε περιεχόμενο career mode
+ Η δυναμική αλλαγή του καιρού επηρεάζει την οδήγηση
+ Αυξημένη δυσκολία
+ Εξαιρετικά physics και αίσθηση του αυτοκινήτου

Αρνητικά

- Λίγα αυτοκίνητα
- Τα μοντέλα των αυτοκινήτων δεν έχουν λάβει την προσοχή που θα έπρεπε
- Επαναλαμβανόμενες διαδρομές

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
8.0
Συνοψίζοντας

Μετά το διάλειμμα του ενός χρόνου και τις αρκετές αλλαγές της Kylotonn, το WRC 8 είναι έτοιμο να ξαναμπεί στα σπίτια των απανταχού ραλάκιδων. Με μια εμπλουτισμένη καριέρα, βελτιωμένα physics και την προσθήκη της δυναμικής αλλαγής του καιρού, το WRC 8 διεκδικεί με άνεση μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία παιχνίδια rally, ενώ είναι σίγουρα το καλύτερο της σειράς μέχρι σήμερα.

8.0
Βαθμός
8.0
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1